Gastro
COCA-COLA BLAGDANSKI JELOVNIK

Banana bread na baranjski način

Banana bread na baranjski način
Banana bread već je godinama omiljeno jelo u mnogim domaćinstvima - vrlo lako se priprema i sastoji se od voća koje svi uvijek imamo kod kuće

Nije neobično što je banana bread omiljen i velikima i malima te čak ni oni koji nisu majstori u kuhinji žele pronaći najbolji recept za ovaj kruh. Upravo zato donosimo jednostavan i savršen recept za banana bread - s namirnicama koje svi imamo kod kuće. Dovoljno je odvojiti desetak minuta za pripremu i kruh će se peći u pećnici. Banana bread bit će pečen za 40-ak minuta, a može ostati svjež čak i nekoliko dana. Isprobajte recept influencera Svenkyja koji je pripremao u kulinarskom specijalu 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola!

Sve recepte i ostale epizode možete pronaći OVDJE.

Sastojci:

3 zrele banane (trebaju biti mekane i mogu biti već pomalo crne)

1 jaje

prstohvat soli

50 ml ulja

1.5 šalica glatkog brašna

1/2 šalice šećera

1 žličica praška za pecivo

crna čokolada

šaka oraha

Priprema:

Dok se pećnica grije na temperaturu od 180 stupnjeva, u zdjeli se banane zgnječe. Zatim se doda umućeno jaje, sol i ulje. Sve se dobro izmiješa te se na kraju dodaju suhi sastojci - brašno, prašak za pecivo i šećer. Po želji se dodaju nasjeckani čokolada i orasi.

U kalup se stavi papir za pečenje, a onda se izlije smjesa i poravna. Banana bread se peče oko 40 minuta, ovisno o pećnici. Na kraju pečenja korica je malo tamnija.

Recepte iz kulinarskog specijala 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola možete pogledati u nastavku!

Sadržaj nastao u suradnji RTL native tima i Coca-Cola Hrvatska!