Gastro
Gastro

Recept Marthe Stewart za zimsku juhu od brokule i špinata

Recept Marthe Stewart za zimsku juhu od brokule i špinata
Kremasta juha jednostavne pripreme i odličnog okusa

Svježa brokula i špinat mogu biti savršeni sastojci za zimsku juhu. Uz poriluk i razne dodatke, ova juha je izvor puno hranjivih tvari, poput željeza i vitamina B i C. Donosimo ti recept Marthe Stewart koje su isprobale i pohvalile brojne gastro blogerice, pa zašto ne bi i ti.  

Sastojci: 

1 žlica maslinovog ulja 

1 narezani poriluk 

1,5 litra pilećeg temeljca pomiješanog s vodom 

1  brokula

1 kg narezanog mladog špinata 

30 grama naribanog parmezana 

2 žlice tahinija (paste od sezama) 

Sol i papar

4 kriške tostiranog kruha 

2 narezana avokada 

Klice rotkvice

1 narezani limun 

Upute:  1. U zdjeli srednje veličine zagrij ulje na srednjoj vatri. Dodaj poriluk unutra i prži ga dok ne omekša, oko četiri minute.  2. Dodaj pileći temeljac i čekaj da zavrije.  3. Dodaj brokulu, stavi poklopac i pusti da se kuha dvije minute.  4. Makni posudu s vatre. Umiješaj unutra špinat, parmezan i tahini.  5. Ostavi juhu da se ohladi.  6. Začini je solju i paprom po želji.  7. Stavi juhu u blender i blendaj je dok se svi sastojci ne spoje u jednu kašu.  8. Posluži juhu s tostiranim kruhom za prilog. Na kruh stavi avokado, sol, papar i prelij limunom i maslinovim uljem. Na vrh dodaj klice rotkvice.