Recept Marthe Stewart za zimsku juhu od brokule i špinata

Kremasta juha jednostavne pripreme i odličnog okusa

Recept Marthe Stewart za zimsku juhu od brokule i špinata

Svježa brokula i špinat mogu biti savršeni sastojci za zimsku juhu. Uz poriluk i razne dodatke, ova juha je izvor puno hranjivih tvari, poput željeza i vitamina B i C. Donosimo ti recept Marthe Stewart koje su isprobale i pohvalile brojne gastro blogerice, pa zašto ne bi i ti.

Image

Jednostavan recept za najukusniju juhu od povrća




Sastojci: 

  • 1 žlica maslinovog ulja 
  • 1 narezani poriluk 
  • 1,5 litra pilećeg temeljca pomiješanog s vodom 
  • 1  brokula
  • 1 kg narezanog mladog špinata 
  • 30 grama naribanog parmezana 
  • 2 žlice tahinija (paste od sezama) 
  • Sol i papar
  • 4 kriške tostiranog kruha 
  • 2 narezana avokada 
  • Klice rotkvice
  • 1 narezani limun 


Upute: 

1. U zdjeli srednje veličine zagrij ulje na srednjoj vatri. Dodaj poriluk unutra i prži ga dok ne omekša, oko četiri minute. 

2. Dodaj pileći temeljac i čekaj da zavrije. 

3. Dodaj brokulu, stavi poklopac i pusti da se kuha dvije minute. 

4. Makni posudu s vatre. Umiješaj unutra špinat, parmezan i tahini. 

5. Ostavi juhu da se ohladi. 

6. Začini je solju i paprom po želji. 

7. Stavi juhu u blender i blendaj je dok se svi sastojci ne spoje u jednu kašu. 

8. Posluži juhu s tostiranim kruhom za prilog. Na kruh stavi avokado, sol, papar i prelij limunom i maslinovim uljem. Na vrh dodaj klice rotkvice.