Svježa brokula i špinat mogu biti savršeni sastojci za zimsku juhu. Uz poriluk i razne dodatke, ova juha je izvor puno hranjivih tvari, poput željeza i vitamina B i C. Donosimo ti recept Marthe Stewart koje su isprobale i pohvalile brojne gastro blogerice, pa zašto ne bi i ti.
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 narezani poriluk
- 1,5 litra pilećeg temeljca pomiješanog s vodom
- 1 brokula
- 1 kg narezanog mladog špinata
- 30 grama naribanog parmezana
- 2 žlice tahinija (paste od sezama)
- Sol i papar
- 4 kriške tostiranog kruha
- 2 narezana avokada
- Klice rotkvice
- 1 narezani limun
Upute:
1. U zdjeli srednje veličine zagrij ulje na srednjoj vatri. Dodaj poriluk unutra i prži ga dok ne omekša, oko četiri minute.
2. Dodaj pileći temeljac i čekaj da zavrije.
3. Dodaj brokulu, stavi poklopac i pusti da se kuha dvije minute.
4. Makni posudu s vatre. Umiješaj unutra špinat, parmezan i tahini.
5. Ostavi juhu da se ohladi.
6. Začini je solju i paprom po želji.
7. Stavi juhu u blender i blendaj je dok se svi sastojci ne spoje u jednu kašu.
8. Posluži juhu s tostiranim kruhom za prilog. Na kruh stavi avokado, sol, papar i prelij limunom i maslinovim uljem. Na vrh dodaj klice rotkvice.