Quiche sa sušenim rajčicama, bosiljkom i kobasicama
Sastojci:
Za tijesto:
185 g pšeničnog oštrog brašna
90 g maslaca
½ žličice soli
2 žlice kiselog vrhnja
Za nadjev:
160 g kranjskih kobasica
2 žlice maslinovog ulja
60 g sušenih rajčica
100 g ementalera
1 jaje
400 ml slatkog vrhnja
1 žličica sušenog bosiljka
1 žličica Vegete
½ žličice soli
prstohvat crnog mljevenog papra
1 žlica parmezana
Priprema:
U posudi električnom miješalicom dobro promiješajte brašno i hladni maslac narezan na manje komade.Kada se maslac u potpunosti rastopi i brašno postane grudičasto, dodajte sol, kiselo vrhnje i miješajte dok tijesto ne postane glatko. Po potrebi domijesite rukama.Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto u krug promjera oko 30 cm i stavite u posudu za pečenje quichea promjera 26 cm.Kobasice narežite na tanje kolutiće, kratko popecite u tavici na maslinovom ulju i rasporedite po pripremljenom tijestu.Sušene rajčice narežite, a ementaler naribajte i posipajte ih preko kobasica.J aje razmutite i pomiješajte sa slatkim vrhnjem, bosiljkom, Vegetom, soli i paprom, pa prelijte preko pripremljenog nadjeva.Pospite naribanim parmezanom i stavite peći 35 minuta u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.