Quiche - sla(s)na francuska pita

Isprobajte neke od ukusnih recepata

Quiche - sla(s)na francuska pita

Quiche bez tijesta

Sastojci:
8 jaja
600-800 grama povrća po želji
200 ml mlijeka
200 grama topivog sira
1 žlica maslaca
1 crveni luk
sol
papar

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Otopite maslac u tavi i na njemu popržite kockice luka. Maslac i omekšali luk prebacite u okruglu posudu za pečenje pita. U posudu dodajte komadiće svježeg povrća po želji. Tvrđe povrće poput mrkve, cvjetače ili prokulica možete prethodno blanširati u vrućoj vodi. U zasebnoj zdjeli razbijemo jedno po jedno jaje, pa lagano pomiješamo s mlijekom, naribanim sirom, soli i paprom. Najbolje je koristiti topive vrste sireva poput gaude ili cheddara. Prelijte mješavinu jaja, sira i mlijeka preko povrća. Quiche stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta do sat vremena. Quiche je gotov kada površina pite počinje dobivati tamniju boju. Pustite da se ohladi 20 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/5