Quiche bez tijesta
Sastojci:
8 jaja
600-800 grama povrća po želji
200 ml mlijeka
200 grama topivog sira
1 žlica maslaca
1 crveni luk
sol
papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Otopite maslac u tavi i na njemu popržite kockice luka. Maslac i omekšali luk prebacite u okruglu posudu za pečenje pita. U posudu dodajte komadiće svježeg povrća po želji. Tvrđe povrće poput mrkve, cvjetače ili prokulica možete prethodno blanširati u vrućoj vodi. U zasebnoj zdjeli razbijemo jedno po jedno jaje, pa lagano pomiješamo s mlijekom, naribanim sirom, soli i paprom. Najbolje je koristiti topive vrste sireva poput gaude ili cheddara. Prelijte mješavinu jaja, sira i mlijeka preko povrća. Quiche stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta do sat vremena. Quiche je gotov kada površina pite počinje dobivati tamniju boju. Pustite da se ohladi 20 minuta prije posluživanja.