Većina nas je vjerojatno barem jednom provela večer u kojoj smo popile čašu previše alkohola i probudile se osjećajući se prilično...grozno.
Iako je umjereni unos alkohola (čaša do dvije alkoholnog pića dnevno) povezan s nekoliko zdravstvenih koristi, previše alkohola može imati bezbroj negativnih zdravstvenih učinaka, uključujući ozljede, depresiju, tjeskobu, bolesti jetre i visoki krvni tlak. A da ne spominjemo mamurluk koji se pojavljuje sljedećeg dana.
Naravno, jedini stopostotno siguran način izbjegavanja negativnih učinaka alkohola je da uopće ne piješ, ali ako ćeš slaviti Novu godinu uz alkoholno piće u ruci - pronašle smo nekoliko namirnica koje bi trebala jesti prije slavlja ako želiš izbjeći mamurluk.
Kvalitetan obrok prije konzumacije alkohola uvijek je dobra ideja jer hrana zadržava alkohol u tvom želucu duže i usporava brzinu kojom se on apsorbira u tijelo, što znači da će ti trebati više alkohola da bi se osjećala pijano (i mamurno sljedeći dan).
Kvalitetan obrok prije konzumacije alkohola uvijek je dobra ideja jer hrana zadržava alkohol u tvom želucu duže i usporava brzinu kojom se on apsorbira u tijelo