Kuharske slastice i postavljeni stolovi karakteristični su za blagdansko vrijeme. Začini ih novim receptom za zimski kuglof i ukrasi ga tako da sve goste ostaviš bez daha. Ako ga pripremaš sama doma, bit će mnogo ukusniji i ljepše će izgledati. Fotografije pripremljenog kuglofa s brižno odabranom dekoracijom zasigurno će još neko vrijeme kružiti uokolo.
Osim toga, u dom ćeš pečenjem unijeti miris cimeta, naranči i brusnica. Za dekoraciju se možeš pobrinuti blagdanskim salvetama iz zimske kolekcije Paloma. Uz njihovu pomoć, svojoj dekoraciji dodat ćeš više života i stvoriti modernu, elegantnu i toplu kućnu atmosferu. Idealne su za izražavanje više zimske atmosfere i dočaravaju zimsku bajku u tvom domu. A za još više ideja kako pripremiti dekoraciju sa salvetama, posjeti Instagram profil Paloma. Sada samo stavi pregaču i kreni s pečenjem!
Zimski kuglof
Sastojci:
- 3 jaja
- 200 ml tekućeg jogurta
- 150 ml ulja
- korica i sok 1 naranče
- 1 čajna žlica cimeta
- 150 g smeđeg ili bijelog šećera (može i pola/pola)
- 220 g glatkog brašna
- 1 vanilijev šećer
- 1 prašak za pecivo
- šaka brusnica
- šaka grožđica
Priprema:
1. Pećnicu ugrij na 200 °C. Kalup za kuglof namasti i pospi brašnom (prema količini kuglof se može peći u manjim ili većim kalupima).
2. Sve sastojke kuglofa pjenasto umuti i smjesu izlij u kalup. Peci u pećnici otprilike 30 do 40 minuta, ovisno o pećnici.
3. Na kraju pečenja na kuglof možeš staviti komad namašćenog papira na pečenje da gornji dio kuglofa ne bi previše potamnio.
4. Ako radiš glazuru, za nju pjenasto umuti 1 bjelanjak i dodaj otprilike 200 do 250 g šećera u prahu ili više. Smjesa mora biti jako gusta tako da je jedva miješaš. Glazuru prelij po već ohlađenom kuglofu i ostavi da se osuši. Kuglof nemoj pomicati jer se glazura može pokvariti.
(Foto: Domaćica)