Priprema zimnice još traje: ajvar, đuveč i kečap

Iskoristite bogatstvo povrća kako biste imali ukusnu hranu cijelu zimu

Priprema zimnice još traje: ajvar, đuveč i kečap

SOK ILI KONCENTRAT RAJČICE

Rajčice se operu, odstrani se sve što je zeleno i razreže na dijelove. Dovoljno je da se rajčice srednje veličine razrežu na 4 dijela, zgnječe, malo posole i procijede kroz cjediljku. Ili još jednostavnije je da štapnim mikserom ili multipraktikom propasirate rajčice i onda ih procijedite.

Sok se posoli i pošećeri (na 10 litara soka stavlja se 100 g soli i 100 g šećera) i stavi kuhati. Dovoljno je kuhati 5 minuta, a ako se želi gušći sok onda se kuha dulje.

Ako želite koncentrat onda se sok kuha dok se ne zgusne na gustoću pekmeza.

Vrući sok ili koncentrat lijeva se u čiste, sterilizirane, vruće flašice. Poklopite ih pa stavite na toplo mjesto, pokrijte pokrivačem i ostavite 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/6