Priprema zimnice još traje: ajvar, đuveč i kečap

Iskoristite bogatstvo povrća kako biste imali ukusnu hranu cijelu zimu

Priprema zimnice još traje: ajvar, đuveč i kečap

ĐUVEČ

6 patlidžana
3 tikvice
3 velike glavice luka
3 velike rajčice
2 paprike
sol
papar
2 režnja češnjaka
rukohvat zelenog peršina
2 dl ulja (ako volite, može i maslinovog).

Tikvice narežite na kolutove. Patlidžane također. Narežite luk, rajčice narežite na manje komade, a paprike na rezance. U posudi popržite svo povrće na ulju. Kad se ukuha, posolite, popaprite, dodajte češnjak i nasjeckani zeleni peršin. Poklopite i pirjajte na laganoj vatri još 30 minuta. Ako je previše soka, pojačajte vatru i kuhajte otklopljeno da ispari. Razdijelite u boce i zatvorite ih. Stavite u patent-lonac. Nalijte vode do dvije trećine, ali u loncu mora biti dolje mrežica. Zaklopite i od trenutka kad provri, sterilizirajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi u vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/6