Priprema zimnice još traje: ajvar, đuveč i kečap

Iskoristite bogatstvo povrća kako biste imali ukusnu hranu cijelu zimu

Priprema zimnice još traje: ajvar, đuveč i kečap

KEČAP

1 kg rajčica, oguljenih i ugrubo nasjeckanih
1 luk, ugrubo nasjeckan
1 režnja češnjaka, nasjeckana
đumbir veličine pola palca, oguljen i sitno nasjeckan
pola stabljike celera, nasjeckane
1 feferon sitno nasjeckan
70 g smeđeg šećera
1/2 žličice crnog papra
1 žličica soli
2 žlice maslinovog ulja
1/4 šalice jabučnog octa
2 žlice dvostrukog koncentrata od rajčice


Na maslinovom ulju popržite luk dok ne porumeni oko 8 minuta. Dodajte češnjak, đumbir, celer i feferon i pržite još 2 minute. Dodajte i koncentrat rajčice, stalno miješajući još dvije minute. Dodajte rajčice, šećer, ocat, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje sve dok se rajčica ne počne zgušnjavati (barem pola sata). Izmiksajte sve štapnim mikserom i po potrebi dodajte još soli, šećera ili papra.

Kečap ulijevajte u čiste, sterilizirane, vruće flašice. Poklopite ih pa stavite na toplo mjesto, pokrijte pokrivačem i ostavite 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6