Priprema zimnice još traje: ajvar, đuveč i kečap

Iskoristite bogatstvo povrća kako biste imali ukusnu hranu cijelu zimu

Priprema zimnice još traje: ajvar, đuveč i kečap

BAKIN AJVAR

3 kg crvenih paprika
0.5 kg patlidžana
0.5 kg tikvice patišonke
0.5 L vode
0.5 L vinskog octa
125 g šećera
125 g soli
2 dl ulja

Paprike se očiste od sjemenki, razrežu na polovice, patlidžan se oguli i razreže na četvrtine. I tikvica se oguli i nareže na deblje šnite.
U mješavinu vinskog octa i vode stave se šećer i sol i zavrije. Paprika, patlidžani i tikvice stavljaju se, dio po dio, u kipući ocat, kuhaju 3 – 4 minute i vade šupljom žlicom. Kad se masa skuha, sve se samelje u stroju za mljevenje mesa dva puta i stavi na vruće ulje gdje se uz stalno miješanje peče oko pola sata.

Punite u čiste, sterilizirane, vruće flašice do vrha, zatvorite poklopcem i okrenite naopako. Tako neka stoje oko 5 minuta, preokrenite ih i zamotajte u deku da se postepeno ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/6