Prilagodili se situaciji: Savica Eatery ima 'lockdown' meni

Ako još nisi probala odlična jela koje nudi Savica Eatery, nije kasno. Vjeruj nam, nećeš požaliti

Prilagodili se situaciji: Savica Eatery ima 'lockdown' meni

U zagrebačkom kvartu Savica smjestio se mali 'biser' od restorana. Prvi put sam za njega čule prije godinu dana i odmah smo išle . Njihova velika prednost pred ostalim restoranima tog tipa je što su im cijene zaista prihvatljive za tu visinu kvalitete namirnica, a i naravno - jela su ukusna.

Kako i ekipa iz Savica Eatery sama kaže: svako dobro jelo kreće od dobre namirnice. A oni kvalitetu namirnica provjeravaju na dnevnoj bazi i one koje ne zadovoljavaju njihove kriterije, vraćaju. Osim toga, koriste sezonske namirnice i na njihovom meniju se mogu naći klasici poput Savica burgera, ali i jela s 'twistom' kao Bao buns buncek.

Kako su zbog epidemiološke situacije morali zatvoriti svoja vrata za goste, na našu sreću odlučili su napraviti 'lockdown meni'. Novi meni puno je pogodniji za dostave, a ubacili su i dosta street food jela. Uz to, produžili su radno vrijeme za dostave do 24, a po novom rade i nedjeljom. 

Malo smo prošle kroz njihov meni i stvarno ima svega: od juha, zanimljivih jela pa do deserta. Kako bismo ti što više približile njihova jela, izdvojile smo ih nekoliko iz 'lockdown menija' koja su nam privukla pažnju.

Jedno od njihovih prepoznatljivijih jela koje se uvijek nalazi na meniju je hamburger. Najpoznatiji je Savica burger, ali svako malo promjene recept i malo ga 'dorade'. Tako sada možeš isprobati Ham & eggs Savica burger u kojem su novost jaje, spicy majoneza i pršut. Kako smo ljubiteljice ljutog, vjerujemo da se spicy mayo odlično uklapa s ovim klasikom na malo drugačiji način, a za 59 kuna uz burger dolaze i krumpirići.

shimmer fallbackOno što ćemo definitivno probati je i Bao Buns buncek. Buncek je vrlo popularan i sigurno ste ga se svi zaželjeli vikendima, pogotovo sada kada je došlo hladnije vrijeme. U Savica Eatery su nam odlučili donijeti tradicionalno jelo u pecivima karakterističnima za azijsku kuhinju. Bao buns su jedinstvena “peciva na preklapanje” koja se u Kini nazivaju i lotosov list jer se mogu savijati baš kao lišće lotosa. Njihova specifičnost je što se kuhaju na pari i jedu se, naravno, svježa. Osim vučenog bunceka, u njihovim Bao bunsima dolazi i aioli od hrena te relish od mladog luka, a za cijenu od 59 kuna na tvoju adresu doći će tri komada.
Pažnju nam je privukao i Svinjski lungić u azijskoj panadi. Lungić je još jedno jelo u kojem posebno uživamo u zimskim danima, a panada je način pohanja, no osim standarnih soli i papra, možemo je obogatiti i drugim dodacima. Kako ova panada nosi ime azijska u sebi, vjerujemo da su okusi specifični za Daleki istok, ali opet ne preuzimaju cijelo jelo. Podloga je jasmin riža i domaći teriyaki umak, koji ekipa mladih kuhara radi sama. Za kraj se posipa s relishom od mladog luka i voila - za 60 kuna tu je pravi comfort food.
Mi smo izdvojile tri jela, ali njihov 'lockdown meni' je puno bogatiji!

Osim što njihova jela možeš naručiti preko svih dostupnih dostavnih službi, sve njihove brižno birane specijalitete možeš naručiti direktno kod njih jer dostavljaju svugdje po kvartu, a možeš i nazvati na broj telefona +385 1 298 5658 i sama pokupiti!Imaš li već svoje favorite?

Image

Stalno smo slušale o Savica Eatery, pa smo odlučile otići isprobati što nude

Image
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.