'Prijateljstvo naših sinova zaslužno je za pokretanje projekta Travelcookclub'

Rujana Lukač i Ivana Perić Rabhi napravile su gastro radionice na kojima kroz 5 osjetila, pored samog kuhanja, žele spojiti i doživljaj destinacije kroz priče, upoznavanje kulture i običaja

'Prijateljstvo naših sinova zaslužno je za pokretanje projekta Travelcookclub'

Rujanu i Ivanu upoznali su njihovi sinovi još u vrtiću, objašnjava nam Rujana Lukač jedna od pokretačica nove gastro radionice koja 'dira' čak pet osjetila. 

"Iz prijateljstva rodila se poslovna ideja tako da su Lenard i Nicolas zaslužni za pozitivnu energiju od samog početka. Bilo je samo pitanje vremena kada će moja ljubav prema putovanju i Ivanina prema kuhanju postati dobra ideja za zajednički biznis. Bila je to poslovna ljubav na prvi pogled", kaže Rujana. 

Danas postoje razne radionice kuhanja, ali njihova je ideja i nit vodilja bila spojiti i doživljaj destinacije kroz priče, upoznavanje kulture i običaja pored samog kuhanja. To uključuje razne kuhinje svijeta, ali i promociju autentične hrvatske kuhinje strancima koji su u posjetu Hrvatskoj, ali i stranim kompanijama koji žele pokazati svojim partnerima  "Hrvatsku za stolom".

shimmer fallback"Prije dvije godine pokrenula sam projekt večeri putovanja pod nazivom Travellounge gdje kroz originalne priče i doživljaje zajedno s gostima prezentiram destinaciju. Travellounge je dosada posjetilo preko 1000 ljubitelja putovanja i nastavljamo dalje s našim druženjima. 8.5. prezentiram Sejšele za sve ljubitelje egzotičnih destinacja.Moja želja da inspriram Hrvate, kroz priče drugih putnika, da putuju svijetom tako je zaživjela kroz ovaj projekt. I sama sam posjetila preko 40 zemalja i u mnogima sam prošla radionicu kuhanja. Kroz lokalne tržnice i hranu najbolje možete upoznati autentičnost destinacije", kaže Lukač. 

Tako je došla na red nova ideja prezentiranja destinacije i to kroz 5 osjetila. Prvo kroz kuhanje na radionicama i privatnim eventima na temu destinacije i paralelno kroz priču i upoznavanje s kulturom oko stola i za stolom.

"Poznanstvo s Ivanom bio je savršen trenutak da krenemo s novim projektom pod nazivom Travelcookclub", kaže. 

shimmer fallback"Ivana je u kuhanju od malih nogu. Bakina kuhinja, ljubav i strpljenje za upute što i kako prenesena joj je najbolji način, a ideja za pokretanjem bloga bila je logični slijed. Njen blog "Francuski začin na hrvatski način" inspirirao je mnoge da provedu vrijeme u kuhinji i da uživaju u svakom zalogaju. Sretna je da je određeni period života provela na različitim radionicama kuhanja. Svoje kulinarsko umijeće prenosi i na blogu, a najveća joj je ljubav ipak francuska kuhinja. U šali kažemo da smo nas dvije, Perfect together. Like cheese and wine", sa smiješkom kaže Rujana i objašnjava zašto je prva radionica posvećena baš Francuskoj. 

"Za prvu smo se radionicu odlučile s obzirom na veliku ljubav prema, prvo Francuzima, jer Ivanin je muž Francuz i moje ljubavi prema Francuskoj, s obzirom na to da sam proteklih par godina radila za francusku firmu pa sam dosta vremena provela u Francuskoj.Kako to rade pravi Francuzi želja nam je pokazati na prvoj večeri, 11.5. u Zagrebu u 18 sati u prostoru Enzite na Zagrebačkom Velesajmu u trajanju od 3 sata. Za predjelo tu je koktel od škampi i avokada, nastavljamo s glavnim jelom i quicheom od lososa i šparoga uz salatu od rikole i preljevom od crvenog papra.  Što dalje slijedi i kakav francuski desert pipremamo za kraj neka bude iznenađenje." 

"Ovdje kuhamo, pričamo, uživamo zajedno za stolom. U prosjeku 15 gostiju koji, nakon što radionica završi, uživaju u zajedničkom društvu na zadanu temu. Biti će ovdje puno iznenađenja i subotnju večer smo baš odabrali kao idealan termin za dobar provod na ovakan način. Kroz upoznavanje, kuhinju i druženje. Travelcookclub u svojoj ponudi ima i proslavu rođendan prema željama destinacije pa ćemo prvi takav imati početkom lipnja. Krećemo i s ponudom programa za manje Teambuildinge što je vrlo praktična, orginalna i zabavna ideja za koju se nije potrebno maknuti iz Zagreba, a timskog duha neće nedostajati za i oko stola."

shimmer fallbackPratite nas
2023. Sva prava pridržana.