Gastro
Gastro

Prevruće je za kuhanje? Za ove recepte ne trebaš se ni približiti štednjaku

Prevruće je za kuhanje? Za ove recepte ne trebaš se ni približiti štednjaku
U ovim vrtoglavim vrućinama, zadnja stvar koju želimo je stajati nad vrućim štednjakom

Ako se ni tebi ne da kuhati komplicirane ručkove a i dalje želiš pojesti zdrav obrok, ovi recepti pravi su spas. Vrlo su jednostavni a najbolje je to da za njih uopće ne trebaš paliti pećnicu niti štednjak!  

Salata s kus kusom

Sastojci: 1 šalica kus kusa 1 konzerva slanutka 3 žlice kukuruza 1 paprika 1 šalica rezanih cherry rajčica ½ šalice mrvljenog slanog sira ½ crvenog luka 2 žlice maslinovog ulja 2 žlice limunovog soka ½ žličice mljevenog korijandera Sol, papar Priprema: Kus kus pripremi prema uputama na pakiranju. Povrće nareži na kockice i pomiješaj ga s kus kusom i začinima. Posluži hladno.  

Salata s jabukama i ciklom

Sastojci: 1 cikla 1 jabuka ½ šalice mrvljenog slanog sira 2 šake lišća cikle ½ šalice oraha 2 žlice maslinovog ulja 2 žlice limunovog soka Priprema: Ciklu i jabuku nareži na tanke kriške, a lišće cikle na trakice. Pomiješaj sve sastojke i posluži hladno.  

Hladna juha od krastavca i avokada s tostom od pršuta

Sastojci: 2 srednja krastavca 1 avokado ½ šalice grčkog jogurta 1 žličica ribane korice limuna Sol, papar 4 šnite kruha 200 g tanko rezanog pršuta Priprema: avokado i krastavce oguli i nareži na kockice. Stavi ih u blender zajedno s jogurtom i začinima te miksaj do dok ne dobiješ juhu. Kruh ispeci u tosteru i posluži ga s pršutom uz juhu.  

Gazpacho juha s kozjim sirom

Sastojci: 1 kila rajčica 2 češnja češnjaka ½ crvenog luka 2 crvene paprike ½ kg krastavaca ¼ šalice limunovog soka 1 šalica grubo mrvljenog kozjeg sira 2 žlice maslinovog ulja Priprema: Povrće stavi u blender i miksaj do dok ne dobiješ juhu. Serviraj je u zdjelicama posutu kozjim sirom.  

Sendviči s tunom i komoračem

Sastojci: 1 veća konzerva tune 3 žlice kapara 5 žlica maslinovog ulja 4 žličice octa 1 srednji komorač 1 veliki integrali baguette Priprema: Komorač tanko nareži i pomiješaj ga s tunom, kaparama, uljem i octom, te začini po želji. Baguette prereži po dužini i malo ga ispeci u tosteru, pa na njega stavi tunu i komorač.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx