Krumpir zapečen sa sirom – pizza style
Foto: Con Poulos
Sastojci:
4 veća krumpira, oprana, osušena, ispikana oštrim nožem
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar
1 srednji veliki luk, nasjeckan
1 šalica gljiva, očišćenih i narezanih gljiva
1/2 šalice narezane salame
200 g umak od rajčice sa začinima za pizzu
1 šalica naribane mozzarelle
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200° C. Stavite papir za pečenje na lim. Natrljajte krumpir s 1 žlicom maslinovog ulja, zatim pospite solju. Stavite krumpir na tanjur i u mikrovalnu pećnicu sve dok ne omekša, oko 10 minuta, okrećući ga na pola vremena. Nakon toga stavite krumpir na lim za pečenje. Pecite dok ne postanu hrskavi izvana, oko 15 minuta.
Preostalo ulje zagrijte u velikoj tavi i na njemu pirjate prvo luk, pa onda i gljive oko 5 minuta. Ugasite i umiješajte salamu i začinjeni umak od rajčice, i dodajte malo soli i papra.
Izvadite krumpir iz pećnice. Pažljivo napravite prorez na vrhu svakog krumpira; stisnuti krajeve da se otvori. Vilicom malo izdrobite unutrašnjost krumpira, pa ih "napunite" mješavinom salame i rajčice i na kraju pospite naribanom Mozzarellom. Stavite peći ispod grilla u pećnici 2-5 minuta - dok se sir ne otopi i zarumeni. Poslužite odmah.