Tjestenina u umaku od četiri sira
Sastojci :
1 šalica tjestenine - pužića
1/2 šalice mlijeka
1 grančica ružmarina
1 grančica timijana
1 češanj češnjaka
1 lovorov list
60 g maslaca
30 g bijelog glatkog brašna
prstohvat bijelog papra
1/3 žličice muškatnog oraščića
15 g naribanog parmezana
20 g Cheddar sira
15 g Brie sira
20 g Emmentaler sira
malo maslinovog ulja
Priprema:
Skuhajte pužićeal dente u slanoj vodi. Nakon kuhanja procijedite i pomiješajte s maslinovim uljem. Na maslacu popržite brašno. Kratko prokuhajte mlijeko s ružmarinom, timijanom, lovorovim listom i češnjakom. Ulijte procijeđeno mlijeko u brašno i dobro promiješajte da ne bude grudica, te kuhajte dok se ne zgusne malo. Začinite solju i paprom, dodajte i muškatni oraščić. U umak dodajte naribani parmezan i ostala tri sira, naribana. Pužiće pomiješajte s umakom i poslužite.