Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda

Nema nam draže ljetne slastice od kremastih sladoleda, a kako bi i kod kuće mogla uživati u rapsodiji okusa ovog iznimno popularnog tipa deserta, donosimo ti pet recepata za domaći DIY sladoled koji možeš napraviti u vlastitoj kuhinji

Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda

Snickers domaći sladoled

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 100 g neslanog kikirikija
  • 100 g mliječne čokolade po izboru
  • 3 žlice karamele
  • 150 g kristal šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 5 žumanjaka
  • štapić vanilije ili 2 žličice ekstrakta
  • 50 g glatkog brašna
  • 150 g grčkog jogurta 
  • Žumanjke umuti sa šećerom, ekstraktom vanilije, brašnom i polovicom mlijeka. Drugu polovicu mlijeka stavi da se skuha na pari, a kada zavrije ukloni s vatre i dodaj u mješavinu hladnog mlijeka i jaja. Sve zajedno vrati na vatru i kuhaj uz konstantno miješanje dok se ne zgusne kao puding. Sve skupa makni s vatre i dodaj grčki jogurt te ostavi kremu da se ohladi.
  • Dok se krema hladi, od šećera pripremi karamelu. Jednostavno stavi šećer na vatru i čekaj da se rastopi, a kada se karamelizirao dodaj mu malo vode, limunovog soka i sve skupa kuhaj dok se ne zgusne kao sirup.
  • Zatim običan, neslani kikiriki proprži na suhoj tavi i zatim istuci na sitne komadiće. Rastopi čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Zatim pripremi plastične posude za zamrzavanje i prvo u njih presipaj kremu od žumanjaka, onda tu kremu posipaj pečenim kikirikijem, a onda završno prelij sve čokoladom i karamelom. Sladoled stavi hladiti na najmanje 3 sata.
4/6