Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda

Nema nam draže ljetne slastice od kremastih sladoleda, a kako bi i kod kuće mogla uživati u rapsodiji okusa ovog iznimno popularnog tipa deserta, donosimo ti pet recepata za domaći DIY sladoled koji možeš napraviti u vlastitoj kuhinji

Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda

Domaći sladoled od dinje

Priprema:

Limun dobro operi pa ga oguli i žutu koricu nareži na tanke rezance. Rezance zatim prokuhaj u 2 dl vode u kojoj si prethodno rastopila šećer. Koricu zatim izvadi i stavi u hladnjak, a sirup stavi da se ohladi na sobnoj temperaturi. Dinju očisti od koštica i kore te ju nareži na kocke te miksaj u blenderu dok ne dobiješ glatku smjesu. Kremi od dinje onda dodaj ohlađeni sirup i sok pola limuna te sve sjedini sa tučenim vrhnjem. Dobivenu smjesu presipaj u posude i stavi na hlađenje. Sladoled poslužiti s kuhanom i zašećerenom limunovom koricom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 70 dag dinje
  • 150 g šećera
  • 4 dl tučenog slatkog vrhnja
  • 1 limun
5/6