Poznati food blogeri otkrili su odlične recepte za veganske deserte

Prefine slastice za prste polizati

Poznati food blogeri otkrili su odlične recepte za veganske deserte

Cimet rolice

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

2 svježa kvasca
1 šalica tople vode
1/3 šalice otopljenog kokosovog ulja
1 žličica soli
2 i pol šalice brašna
1/4 šalice šećera
2 žlice otopljenog ulja od kokosa
1 žlica cimeta
1/šalice smeđeg šećera
1 i pol šalica šećera u prahu
2-3 žlice vode
malo ekstrakta od vanilije

Priprema:

Kvasac otopi u toploj vodi sa žličicom šećera i ostavi sa strane dok se ne aktivira. Pomiješaj 1/3 šalice ulja od kokosa, sol, 2 šalice brašna i 1/4 šalice šećera. Postepeno dodaj dignuti kvasac i brašno, dok smjesa ne bude mekana i malo ljepljiva. Zamijesi tijesto u okruglu loptu. Ostavi sa strane. Pomiješaj cimet i smeđi šećer u maloj zdjelici. Razvuci tijesto na pobrašnjenoj površini, premaži kokosovim uljem i pospi mješavinom cimeta i smeđeg šećera. Zarolaj i odreži krajeve kako bi obje strane bile ravnomejerne. Dobiveni rolat nareži na 12 rolica. Prekrij folijom i ostavi na toplom oko pola sata, dok se rolice ne udvostruče. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Prije glaziranja ih malo ostavi da se ohlade. Za glazuru pomiješaj šećer u prahu, vodu i ekstrakt vanilije. Prelij po rolicama.

Izvor: www.sprinkledwithjules.com

5/5