Cimet rolice
Sastojci:
2 svježa kvasca
1 šalica tople vode
1/3 šalice otopljenog kokosovog ulja
1 žličica soli
2 i pol šalice brašna
1/4 šalice šećera
2 žlice otopljenog ulja od kokosa
1 žlica cimeta
1/šalice smeđeg šećera
1 i pol šalica šećera u prahu
2-3 žlice vode
malo ekstrakta od vanilije
Priprema:
Kvasac otopi u toploj vodi sa žličicom šećera i ostavi sa strane dok se ne aktivira. Pomiješaj 1/3 šalice ulja od kokosa, sol, 2 šalice brašna i 1/4 šalice šećera. Postepeno dodaj dignuti kvasac i brašno, dok smjesa ne bude mekana i malo ljepljiva. Zamijesi tijesto u okruglu loptu. Ostavi sa strane. Pomiješaj cimet i smeđi šećer u maloj zdjelici. Razvuci tijesto na pobrašnjenoj površini, premaži kokosovim uljem i pospi mješavinom cimeta i smeđeg šećera. Zarolaj i odreži krajeve kako bi obje strane bile ravnomejerne. Dobiveni rolat nareži na 12 rolica. Prekrij folijom i ostavi na toplom oko pola sata, dok se rolice ne udvostruče. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Prije glaziranja ih malo ostavi da se ohlade. Za glazuru pomiješaj šećer u prahu, vodu i ekstrakt vanilije. Prelij po rolicama.
Izvor: www.sprinkledwithjules.com