Poznati food blogeri otkrili su odlične recepte za veganske deserte

Prefine slastice za prste polizati

Poznati food blogeri otkrili su odlične recepte za veganske deserte

Veganski cheesecake

Image



Sastojci

Kora:
1 šalica očišćenih datulja
1 šalica oraha

Krema:

1 i pol šalica sirovih indijskih oraščića (prethodno namočenih u vodi=
1 veliki limun
1/3 šalice kokosovog ulja
2/3 šalice punomasnog kokosovog mlijeka
pola šalice sirupa od agave

 Dodaci po želji:

2 žlice maslaca od kikirikija
1/4 šalice borovnica (svježih ili smrznutih)
3 žlice karamel umaka

Priprema:

U blenderu samelji datulje i orahe tako da dobiješ kremastu smjesu. Po želji možeš dodati i malo soli. Sve sastojke za kremu stavi u blender i miksaj dok smjesa ne postane ujednačena. Smjesu za koru dobro utisni u okrugli kalup i premaži dobivenom kremom. Posluži uz umak po želji.

Izvor: minimalistbaker.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/5