Eko friendly i ukusno

Nikad više nećeš baciti ostatke povrća kad probaš ove recepte s povrtnim temeljcem

Koru i ljuske od povrća nemoj baciti nego od njih pripremi temeljac prepun okusa

temeljac.jpg

Rižoto od gljiva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g šampinjona
  • 1 šalica riže za rižoto
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 šalica bijelog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 150 g parmezana (naribanog)
  • Povrtni temeljac
  • Svježi peršin
  • Papar
  • Sol

U dubokoj tavi zagrij maslinovo ulje i ubaci šampinjone koje si očistila od stapki i rukama nakidala na četvrtine. Jednom kada si gljive stavila da se peku, nemoj ih dirati oko 15 minuta kako bi se dobro zapekle. Na njih dodaj nasjeckan češnjak i još zapeci koju minutu. Kada su gljive spremne dodaj rižu koju ćeš također zapeći par minuta. Na rižu dodaj bijelo vino i kuhaj ga dok ne ispari alkohol.

Jednom kada je alkohol ispario dodaj jednu šalicu povrtnog temeljca i kuhaj rižoto uz miješanje dok se temeljac ne upije. Postepeno dodaj još temeljca sve dok se riža potpuno ne skuha. Začini solju, paprom te dodaj maslac i parmezan. Sve skupa dobro promiješaj, dodaj svježi peršin i posluži s malo naribanog parmezana i grančicom peršina.

2/4