Pole od krumpira su vrlo jednostavno jelo koje potječe iz Like, a vole ga ljudi iz cijele Hrvatske. Izvorno bi se pole od krumpira trebale raditi od ličkog krumpira koji je poznat po svojoj kvaliteti. Najbolje kod ovog tradicionalnog jela je što se vrlo lako priprema, a sastoji se od svima omiljenih namirnica - krumpira i špeka.
U ovoj epizodi specijala 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola kuhala je 22-godišnja Maja, a jedan od njezinih recepata donosimo u nastavku.
Sve recepte i ostale epizode možete pronaći OVDJE.
Sastojci:
- krumpir
- maslac
- špek
- svježi sir
- vrhnje
- sol
Priprema:
Krumpiri se operu i prepolove zajedno s korom te se posole i stave u posudu za pečenje premazanu maslacem. Na vrh svake polovice krumpira dodaju se komadići slanine te se peku na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Sir pomiješamo s vrhnjem i posolimo te poslužimo uz pečene pole kao osvježavajući prilog.
Recepte iz kulinarskog specijala 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola možete pogledati u nastavku!
Sadržaj nastao u suradnji RTL native tima i Coca-Cola Hrvatska!