Ispravi ih

5 pogrešaka zbog kojih ti juha ne ispada savršeno kao tvojoj mami

Juha koja 'diže iz mrtvih' trebala bi biti na tvome stolu redovito kroz cijelu jesen i zimu. U nastavku ti otkrivamo kako da je skuhaš savršeno

profimedia-0488137078.jpg
Foto: Profimedia.hr

Sve sastojke stavljaš odjednom

U svojoj srži, juha je kuhanje svih sastojaka zajedno, no to ne znači da ćeš ih samo potrpati u lonac. "Luk treba barem malo pirjati prije dodavanja tekućine", kaže Ben Goodnick, glavni kuhar Coastal Soups, čikaškog restorana koji se bazira na juhama. Preporuča pirjanje luka dok ne postane prozirna za guste juhe, dok kod bistrih savjetuje prepoloviti glavicu luka i popržiti je na tavi dok ne posmeđi i zamiriše. Sve je u "građenju" okusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sotirajte bazu - luk, češnjak, mrkve, celer, đumbir) i zapecite proteine - piletinu, kobasice, slaninu kako bi se stvorila korica na mesu", dodaje Gefen za spomenuti portal. Također savjetuje dodavanje začinskog bilja poput timijana, ružmarina i lovora odmah na samom početku kuhanja kako bi izvukla maksimum okusa iz njih, a pri kraju dodaj nježnije začinsko bilje poput peršina i bosiljka. Također možeš stabljike peršina dodati na početku, a lišće na kraju.

Image
Foto: Unsplash
3/6