Jesenska juha od mandarina, muškatne bundeve i batata
Priprema:
1. Zagrij maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj-jakoj vatri. Dodaj luk i pirjaj 2-3 minute. Dodaj nasjeckanu bundevu, batat i češnjak. Pirjaj još par minita.
2. Dodaj temeljac ili vodu, sok od četiri mandarina ili sitno nasjeckane mandarine (koricu ukoliko imaš domaću nešpricanu mandarinu), đumbir, sol i papar. Kada zavrije, smanji vatru i pusti da se krčka barem 20 minuta.
3. Štapnim blenderom pretvori sve sastojke u juhu. Dodaj kokosovo mlijeko, malo curryja ili muškatnog oraščića ako koristiš i još jednom sve izblendaj. Prilagodi okus svom ukusu, dodaj još začina i još mandarininog soka ako želiš.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- žlica maslinovog ulja
- 1 luk (nasjeckan)
- 1 muškatna bundeva (oguljena i nasjeckana)
- 1 veći batat (oguljen i nasjeckan)
- 4 mandarine (pretvorene u sok ili sitno nasjeckane)
- 2 režnja češnjaka (usitnjena)
- pola žličice đumbira u prahu
- sol, papar
- 900 ml povrtnog temeljca ili vode
- 1 konzerva kokosovog mlijeka
- po želji: muškatni oraščić, curry, chili
- za posluživanje: nasjeckani peršin, nasjeckani orašasti plodovi po izboru