
Počinje sezona mandarina, a mi smo imamo tri super recepta s 'caricom jeseni'

Stigla nam je jesen i napokon možemo uživati u mandarinama. Sočne i slatko kiselkaste mandarine sa sobom nose bezbroj blagodati za zdravlje, što ih čini idealnim voćem tijekom hladnijih mjeseci.
Priprema:
žlica maslinovog ulja
1 luk (nasjeckan)
1 muškatna bundeva (oguljena i nasjeckana)
1 veći batat (oguljen i nasjeckan)
4 mandarine (pretvorene u sok ili sitno nasjeckane)
2 režnja češnjaka (usitnjena)
pola žličice đumbira u prahu
sol, papar
900 ml povrtnog temeljca ili vode
1 konzerva kokosovog mlijeka
Sastojci za dressing
Priprema:
35 g nasjeckanih badema
2 žličice šećera
100 g nasjeckanog celera
3-4 nasjeckane mandarine
pola glavice iceberg salate (natrgane ili narezane na sitnije komade)
pola glavice kristalke (natrgane ili narezane na sitnije komade)
2 mlada luka (nasjeckana)
:
pola žličice soli
pola žličice papra
2 žlice šećera (ili alternative poput meda, agavinog sirupa ili kokosovog šećera)
2 žlice jabučnog octa
4 žlice ulja po izboru
Sastojci za cheesecake Sastojci za mrvičasto tijesto (opcionalno) Priprema
200 g brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
75 g šećera po tvom izboru
100 g maslaca (hladnog i narezanog na male kockice)
2 žlice mlijeka po izboru
:
500 g kremastog sira po izboru
120 ml mlijeka po izboru (kokosovo ide odlično)
80 ml otopljenog maslaca
5 žlica kukuruznog škroba
1 žličica ekstrakta od vanilije
150 g šećera
350 g mandarina
:
50 g brašna
2 žlice šećera
25 g maslaca (hladnog i narezanog na male kockice)
:
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Lagano namasti posudu za pečenje veličine 20 x 20 cm i stavi papir za pečenje.
Za 'tijesto': Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol, i šećer. Dodaj hladne kockice maslaca i mlijeko te pretvori sve rukama u tijesto. Izmijesi tijesto i njime obloži okruglu posudu za pečenje. Na kraju s vilicom zapikni na par mjesta nekoliko put i 'poprskaj' malo brašna.
Za cheesecake: Pomiješaj sir, mlijeko, maslac, kukurzni škrob, ekstrakt vanilije i šećer dok ne dobiješ kremastu smjesu. Pola mandarine posloži po tijestu, a pola dodaj u ovu kremastu smjesu i zatim izlij u posudu po tijestu i posloženim mandarinama.
Za mrvičasto tijesto: Izmijesi brašno, šećer i maslac u mrvičasto tijesto i izmrvi ga preko cheesecakea.
Peci cheesecake oko sat vremena. Nakon pečenja, najbolje je da ga pustiš da se ohladi i zatim ga smjestiš u hladnjak na nekoliko sati (ili preko noći) da se u potpunosti slegne.


Uz japansku metodu hodanja riješit ćete se stresa, popraviti držanje i izgubiti kilograme

Kraljica Letizia u crno-bijeloj kombinaciji, slingback cipele omiljen su izbor za sve prilike
