403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Plijesan na siru

Plijesan na siru
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Kada se radi o plijesni na siru, potrebno je biti oprezan kako ne bi došlo do loše reakcije u tijelu.

Postoje štetne i plemenite plijesni na sirevima. Kada se radi o plijesni na siru, potrebno je biti oprezan kako ne bi došlo do loše reakcije u tijelu.   Sirevi s plemenitom plijesni su vrlo aromatični i nježne su teksture zbog koje se tope u ustima. Postoji plava, bijela i crvena plijesan. Najpoznatiji sirevi s plemenitom plijesni su: gorgonzola, brie, camembert, roquefort i stilton. Što se tiče mekanih sireva, bitno je znati da se na njima štetna plijesan jako širi. Ako na mekom siru poput svježeg sira, feta sira, zrnatog ili posnog sira naiđete i na mali komadić plijesni nemojte ga konzumirati. Takav je sir potrebno staviti u vrećicu, zatvoriti ju kako bi se spriječilo širenje spora i baciti ju u smeće. Ako je riječ o tvrdim sirevima, poput parmezana, grana padano i slično, plijesan se ne može proširiti cijelim sirom. Ako takav sir ne želite baciti, potrebno je odrezati barem 3 centimetra oko pljesnivog dijela i ostatak zdravog sira prebaciti u novu, čistu posudu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx