COCA-COLA BLAGDANSKI JELOVNIK

Planinski gulaš od bika

Lokalno jelo iz Čabra koje se jede za blagdane i svečane prilike.

gulas.jpg

Sastojci:

  • 2,5 kg junećeg mesa
  • 6 glavica luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 5 velike mrkve
  • ½ celera
  • 2 lovorova lista
  • 4 dcl pasirane rajčice
  • 2 dcl vina
  • 2 krumpira
  • sol, papar, ulje, voda

Priprema:

Priprema

1. Na zagrijano ulje dodajte nasjeckani luk. odmah dodajte i na kockice narezano meso. Poklopite i pustite da se dinsta 15 minuta. Promiješajte meso i luk da se sjedine pa dodajte malo temeljca. Poklopite i pustite 15-20 min da krčka na laganoj vatri. Poslije otprilike 35 minuta dinstanja u gulaš dodajte povrće i pasiranu rajčicu. Gulaš bi sada već trebao dobiti na gustoći. Poklopite ga i pustite da se dinsta još otprilike sat i pol.

Meso je sada kuhano te je gulaš potrebno još samo začiniti. Dodajte sol, papar, češnjak, vino i ostale sastojke.

U slast!

U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Čabar, a kako su on zvijezde showa 'Superpar' pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!

Recepte pronađite OVDJE, a Ribamraz blagdanski specijal pogledajte OVDJE!