Gastro
Gastro

Pink cheesecake najženstveniji je kolač ljeta koji okusom obara s nogu

Pink cheesecake najženstveniji je kolač ljeta koji okusom obara s nogu
Za vrijeme najvećih ljetnih vrućina nemamo volje paliti pećnicu, a ipak se želimo zasladiti ukusnim desertima. Zaboravi na kupovne sladolede i napravi ovu ukusnu tortu od sira i voća koja ne zahtijeva pečenje

Omiljeni kolač od sira dolazi u mnogim varijantama i s mnogim dodacima, a mi ti danas predstavljamo najženstveniji kolač ljeta - pink cheesecake. Klasičan recept za običan cheesecake u ovom je slučaju upotpunjen dodatkom šumskog voća koje će tvoju kremu obojiti prekrasnom rozom ili nježno lila bojom te oduševiti i okusom i izgledom.   

Kremast, osvježavajuć i lagan, ovaj je desert savršena slastica za vruće ljetne dane. Ne zahtijeva pečenje, priprema traje vrlo kratko, a sastojci za njegovu izradu vrlo su bazični i lako ih se može nabaviti. Baci se stoga na posao i već danas napravi svoj ukusni pink cheesecake.   

Pink cheesecake Sastojci:

220 g mljevenog keksa

150 g maslaca

2 žličice meda

300 ml slatkog vrhnja

450 g šumskog voća

500 g krem sira

160 g šećera u prahu

sok od 1/2 limuna

2 vrećice želatine

Priprema:   Usitni kekse, rastopi maslac pa sve skupa dobro promiješaj te na kraju smjesi dodaj med. Smjesu prebaci u kalup za torte i utisni ju u dno rukama, ali ne prejako. Voće izblendaj, ali dio ostavi sa strane za kasnije ukrašavanje torte. Mikserom zatim izradi slatko vrhnje, a u zdjeli pomiješaj sir i šećer te im zatim dodaj slatko vrhnje, limunov sok i vrećice želatine. Kremu rasporedi po keksima i stavi sve hladiti u hladnjak, najbolje preko noći. Ukrasi tortu ostatkom voća.