Omiljeni kolač od sira dolazi u mnogim varijantama i s mnogim dodacima, a mi ti danas predstavljamo najženstveniji kolač ljeta - pink cheesecake. Klasičan recept za običan cheesecake u ovom je slučaju upotpunjen dodatkom šumskog voća koje će tvoju kremu obojiti prekrasnom rozom ili nježno lila bojom te oduševiti i okusom i izgledom.
Kremast, osvježavajuć i lagan, ovaj je desert savršena slastica za vruće ljetne dane. Ne zahtijeva pečenje, priprema traje vrlo kratko, a sastojci za njegovu izradu vrlo su bazični i lako ih se može nabaviti. Baci se stoga na posao i već danas napravi svoj ukusni pink cheesecake.
Pink cheesecake
Sastojci:
- 220 g mljevenog keksa
- 150 g maslaca
- 2 žličice meda
- 300 ml slatkog vrhnja
- 450 g šumskog voća
- 500 g krem sira
- 160 g šećera u prahu
- sok od 1/2 limuna
- 2 vrećice želatine
Priprema:
Usitni kekse, rastopi maslac pa sve skupa dobro promiješaj te na kraju smjesi dodaj med. Smjesu prebaci u kalup za torte i utisni ju u dno rukama, ali ne prejako. Voće izblendaj, ali dio ostavi sa strane za kasnije ukrašavanje torte. Mikserom zatim izradi slatko vrhnje, a u zdjeli pomiješaj sir i šećer te im zatim dodaj slatko vrhnje, limunov sok i vrećice želatine. Kremu rasporedi po keksima i stavi sve hladiti u hladnjak, najbolje preko noći. Ukrasi tortu ostatkom voća.