Gastro
Gastro

„Pijani“ cupcakesi za ljetne partije

„Pijani“ cupcakesi za ljetne partije
Ukusni, osvježavajući, kremasti i alkoholni… što vam više treba?

Što je savršeno za vruće ljetne dane? Hmmm… nešto slatko i nešto alkoholno? Možda „pijani“ cupcakesi? Ako želite odrasle članove obitelji i prijatelje razveseliti nečim drugačijim, ali ukusnim pripremili smo četiri odlična recepta za cupcakese alkoholom. Garantiramo da će ih svi obožavati!

Mojito cupcakes

Sastojci: Za tijesto: 170 g brašna za dizana tijesta 20 g kukuruznog brašna 115 g maslaca (sobne temperature) 225 g smeđeg šećera 2 jaja srednje veličine 120 ml mlijeka u koje ste stavili jednu žlicu svježe iscijeđenog soka od limuna i ostavili da odstoji pet minuta prije upotrebe Sok i naribana korica od svježe limete ½ žlice ekstrakta vanilije 12 većih listova svježe mente, sitno nasjeckanih Za sirup: 50 g šećera u prahu 20 ml vode 10 g maslaca 60 ml bijelog ruma 3 lista mente Za kremu: 60 g maslaca (sobne temperature) 300 g sirnog namaza 5 žlica šećera u prahu 2 žlice soka od limete 1 naribana korica od limete 1 žlica bijelog ruma Zagrijte pećnicu na 170°C. Priprema tijesta: Zajedno mikserom miješajte maslac i šećer dok maslac ne postane lagan i prozračan. Dodajte dva jaja i ponovo miješajte. Lagano miješajući dodajte ekstrakt vanilije, naribanu koricu limete. Nakon toga dodajte mentu, zatim jednu trećinu brašna, pa mlijeko. Nakon toga dodajte još trećinu brašna, ponovno sve dobro pomiješajte i stavite prestalo brašno. Rasporedite smjesu u čašice za pečenje cupcakesa i pecite ih oko 20 minuta. Zarotirajte lim za pečenje nakon kojih 10 min. Ako je pećnica nešto jača, trebat će možda kraće vrijeme za pečenje. Priprema sirupa: Sve nabrojane sastojke stavite u malu posudicu i zagrijavajte na laganoj vatri dok se svi sastojci nisu rastopili i pomiješali. Ostavite da se ohladi. Kada su se cupcakesi ohladili napravite rupe u njihovoj sredini s čačkalicama ili nekim sličnim predmetom. Probodite ih do kraja kako bi se sirup lakše upio. Svaki kolačić prelijte jednom žlicom sirupa. Priprema kreme: Sve sastojke dodajte u zdjelu i mikserom ih miješajte dok smjesa ne postane glatka. Pazite da previše ne izmiješate sastojke, jer bi mogli postati tekući. Stavite kremu u pribor za ukrašavanje torte i ukrasite svaki cupcakes. Dekorirajte ih s ribanom limetom i svježom mentom.

Baileys cupcakes

Sastojci: Za tijesto: 55 g maslaca 55 g čokolade za kuhanje 5 g instant kave u granulama 30 g brašna za dizana tijesta 30 g običnog oštrog brašna 5 g kukuruznog brašna 15 g kakaa u prahu Prstohvat sode bikarbone 120 g šećera 1 jaje lagano tučeno 1 ½ žlica ulja 25 ml mlijeka pomiješanog s malo soka od limuna 40 ml vode 200 g čokolade – butterscotch Za čokoladnu kremu: 100 g maslaca na sobnoj temperaturi 80 g kakaa u prahu 340 g šećera u prahu 1 ½ žlica ekstrakta vanilije 100 ml mlijeka Za bijelu kremu: 140 g maslaca 200 g šećera u prahu 3 žlice Baileysa Za tijesto: Prije nego što započnete s pripremom, butterscotch čokoladu istrgajte na kockice i stavite ih u zamrzavanje. Pećnicu zagrijte na 160°C. U posudi zajedno pomiješajte vodu, maslac, instant kavu i nasjeckanu čokoladu te zagrijavajte mješavinu na pari. Dok zavri, maknite ju s pare i ostavite da se ohladi. U drugoj zdjeli pomiješajte zajedno brašna, kakao i sodu bikarbonu. Nakon toga dodajte i šećer u sredini napravite rupu kao krater od vulkana. Dodajte istučeno jaje, ulje i mlijeko, te ohlađenu tamnu smjesu, te sve miješajte s velikom kuhačom dok svi sastojci nisu dobro pomiješani. Izvadite smrznutu čokoladu. U papirne čašice stavite smjesu (napunite 2/3) i u svaku pogurnite jednu kockicu čokolade. Pecite ih oko 25 minuta (možda i manje, ako je pećnica nešto jača). Na polovici pečenja, zarotirajte cupcakes lim za 180 stupnjeva. Nakon što su pečeni, ostavite ih da se ohlade prije ukrašavanja. Za čokoladnu kremu: U posudi pomiješajte maslac, ekstrakt vanilije i mlijeko. Prvo kakao i šećer u prahu pomiješajte zajedno, te ih dodajte u mješavinu mlijeka i maslaca, i miksajte na srednjoj brzini oko 5 minuta, dok ne postane jednolična i sjajna. Za bijelu kremu: Maslac i Baileys stavite u posudu, te dodajte šećer u prahu. Sve miješajte oko pet minuta na srednjoj brzini dok ne postane glatka i sjajna. Za ukrašavanje prvo stavite kremu od čokolade, a onda na nju bijelu kremu od Baileysa.

Guinness cupcakes

Sastojci: Za tijesto 250 ml Guinnessa 250 g maslaca 100 g tamne bitter čokolade, natrgane na komadiće 400 g šećera 150 g kiselog vrhnja 2 jaja srednje veličine 275 g običnog brašna 1 žlica sode bikarbone 200 g bijelog fondanta Čokoladna krema 175 g tamne čokolade – 70% kakaa 115 g maslaca na sobnoj temperaturi 1 žlica mlijeka 1 žličica ekstrakta vanilije 125 g šećera u prahu Priprema tijesta: Zagrijte pećnicu na 160°C. Na laganoj vatri zagrijte pivu, maslac, čokoladu i šećer. Kada su se svi sastojci pomiješali i rastopili, maknite sve s vatre. Nakon toga u smjesu umiješajte jaja, vrhnje, zatim dodajte brašno i sodu bikarbonu. Pomiješajte sve dobro, da smjesa bude glatka, bez grudica. Rasporedite smjesu u kalupe za cupcakese i pecite ih 15-ak minuta. Na polovici pečenja lim zarotirajte za 180 stupnjeva. Priprema kreme: Otopite čokoladu na pari i stavite ju da se hladi. S mikserom miješajte maslac, šećer, mlijeko i vaniliju tako dugo dok smjesa ne postane jednolična i glatka. Dodajte otopljenu i ne previše vruću čokoladu i sve ponovno pomiješajte. Ako će krema biti previše tekuća, stavite ju 20-ak minuta u hladnjak. Pazite da vam se ne stvrdne previše, jer će nemoguće biti s njom ukrašavati. Nakon što ste nanijeli kremu, na nju stavite okruglu plošku bijelog fondanta, koja će u biti imitirati bijelu kremu piva Guinness.

Pina Colada cupcakes

Sastojci: 55 g maslaca, sobne temperature 140 g šećera 120 mlijeka od kokosa 1 jaje 140 oštrog brašna 2 žlice praška za pecivo 425 g konzerviranih ananasa, ocijeđeni i nasjeckani na sitno Za kremu: 175 g šećera u prahu 1 jaje 2 žlice ruma od kokosa (Malibu) Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C. Mikserom miješajte maslac i šećer, tako dugo dok maslac ne postane lagan i pjenast. Pomiješajte mlijeko od kokosa i jaje, te dodajte u maslac i promiješajte. Pomiješajte zajedno brašno i prašak za pecivo te dodajte u mješavinu. Na kraju, ručno umiješajte sitno narezane ananase. Rasporedite smjesu po kalupima za cupcakese i pecite iz između 15 i 20 minuta. Na polovici pečenja, lim za cupcakese zarotirajte za 180 stupnjeva. Nakon pečenja, ostavite ih da se ohlade. Pomiješajte sastojke za kremu u posudi, koju trebate staviti nad vruću (ne kipuću vodu). Cijelo vrijeme miješajte s mikserom smjesu dok se krema ne zgusne do mjere da se razvlači kada metlice za miješanje izvadite iz smjese. Maknite kremu iz vruće vode i stavite ju na cupcakese, čim brže dok se smjesa ne stvrdne do kraja. Dekorirajte prema želji.  

Izvor: goodtoknow.co.uk

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx