Pierre Sweet Escape novo je 'it' mjesto za ljubitelje slastica: Nas je oduševio kolač od karamele

Prije malo više od mjesec dana Zagreb je postao bogatiji za još jednu ozbiljnu slastičarnicu. Posjetile smo je i saznale sve o ponudi slastica, pekarskih proizvoda i napitaka

Pierre Sweet Escape novo je 'it' mjesto za ljubitelje slastica: Nas je oduševio kolač od karamele

Ako si ikad pomislila da je Ljubljanica dio zapadnog dijela Zagreba u kojem se nema što vidjeti i posjetiti te da je glavna značajka tog kvarta okretište tramvaja – jako si se prevarila. Osim mnoštva slatkih kafića, ponekog odličnog bistroa i užurbanog ritma života, Ljubljanica je sada dobila i novu slatku destinaciju za sve ozbiljne i pasionirane kušače francuskih slastica.

Image

U Zagrebu se otvorio novi restoran s burgerima, pa smo morale isprobati što nudi Love At First Bite

Naime, 5. rujna se na adresi Ljubljanica 29 otvorila mala, ali vrhunska slastičarnica naziva Pierre Sweet Escape koju smo odmah morale posjetiti. Ovo novo „it“ mjesto u gradu brzo je privuklo pažnju gastronomskih stručnjaka, ali i stanovnika tog zagrebačkog kvarta – i to s dobrim razlogom. Pierre Sweet Escapeprva je ozbiljna slastičarnica koja u vlastitom pogonu proizvodi iznimno kvalitetne kolače, peciva i torte od najfinijih svjetskih sastojaka i namirnica u ovom dijelu grada. Moderno uređena, prostrana i dekorirana mnogim zgodnim detaljima, Pierre Sweet Escape zasigurno će postati hit.

Image



Za pokretanje cijele ove slastičarske priče odgovorna je Iva Steinbauer koja je od malih nogu voljela peći torte i deserte, a nakon dugogodišnje karijere u bankarstvu odlučila se upustiti u avanturu i otvoriti Pierre. Otišla je na prekvalifikaciju za slastičarku, završila brojne tečajeve i masterclassove pod vodstvom svjetski poznatih slastičara te je prije nekoliko godina pokrenula svoju proizvodnju kolača. Tako je počela stvarati prava mala slastičarska remek-djela. Od torti za rođendane i krstitke pa sve do narudžbi za sitne kolače – Iva je strpljivo i marljivo radila na usavršavanju svojih slastica te je sada odlučila da je došlo vrijeme da napokon otvori i vlastitu slastičarnicu.

Image



Kako s obitelji živi na Ljubljanici, dugo je planirala otvoriti svoj pogon upravo u tom kvartu, no zbog niza zavrzlama, problema s traženjem prostora, a sada i koronavirusom, otvaranje Pierrea se prolongiralo. Inicijalno je planirano da slastičarnica otvoriti svoja vrata još u travnju, no zbog epidemiološke situacije tek je prošlog mjeseca počela svakodnevno 'sladiti' svoje goste.

Trenutno se u ovoj slatkoj slastičarnici mogu kušati torte, sitni kolači i vrhunske slastice u francuskom stilu, a Iva je uskoro najavila i pekarski asortiman u kojem će se posebno isticati craft kruhovi, vrhunski domaći kroasani i brioche peciva.


Ponuda tako kombinira svima dobro poznate klasike, poput cheesecakea ili ledenog vjetra, te kolače za one malo hrabrije i sklonije eksperimentiranju s okusima. Tako se mogu probati razne vrste tartova i eklera koji su svi napravljeni bez aditiva i s vrlo malim udjelom brašna i šećera. Njihova slatkoća dolazi od vrhunskih čokolada koje Iva koristi, a nabavlja ih iz Belgije i Francuske. Cijene kolača se kreću od 22 do 29 kuna, što dosta nije previše s obzirom na to da se u njima nalaze najkvalitetnije namirnice koje jamče iznimnu puninu okusa.


Nama su posebno za oko zapeli fingersi, pa smo isprobale Yuzu (limun, pistacija, bijela čokolada 32%, slatko vrhnje, želatina, vanilija, yuzu), Caramelo (lješnjak, čokolada 33,6% i 60,01%, karamel bomboni, badem), Tonku (badem, bijela čokolada, tonka, maline, mliječna čokolada 35,5%) te Malinu (biskvit od badema i tonke, compotee od maline, krema od vanilije, namelaka od vanilije i bijele čokolade).


Prvo moramo reći kako su fingersi iznimno primamljivi oku. Prekrasno dekorirani, naizgled krhki i slojeviti, odmah mame na kušanje. Yuzu je trenutno pravi hit među gostima Pierrea, a iako moramo priznati da je vrlo ukusan, nas je ipak s nogu oborila kombinacija lješnjaka, čokolade i karamele koja se nalazi u fingersu Caramelo. Kremast, sočan i pun prirodne čokoladne slatkoće s dijelom hrskave karamele i komadićima badema i lješnjaka – može li bolje? Caramelo je kolač po koji ćemo se definitivno uskoro vratiti.

Image



U svakom slučaju, zahvaljujući bogatom izboru i kombinacijama okusa, rekle bismo da će svatko pronaći kolač za sebe u ovoj novoj gradskoj hit slastičarnici. I ljubitelji čokolade i oni koji preferiraju laganije, voćne note, u ponudi Pierre Sweet Escapea naći će kolač koji će im uljepšati dan.


Bitno je napomenuti da se nije mislilo samo na kolače već i na ponudu vrhunskih napitaka, pa je tako sva kava koja se poslužuje ona iz male privatne pržionice Lively Roasters, a nama se posebno svidjelo i to što postoji bogata selekcija čajeva. Od zelenog, crnog pa sve do voćnih čajeva, svi dolaze u rinfuzi u listićima te nisu umjetno zaslađeni i puni pojačivača okusa. Po cijeni od samo 12 kuna, što je za Zagreb jeftino, u Pierreu smo doista popile odličnu šalicu crnog čaja s mlijekom.

Iva nam je najavila i posebne „tematske“ kolače i torte za Božić i praznike, a mi jedva čekamo da isprobamo sve novitete iz njezine slastičarske radionice.

Ovo je mjesto točno ono što je Ljubljanici trebalo da bi se napokon legitimno upisala na gastro mapu glavnog grada.