Pekmez, marmelada ili džem? Što pripremiti i koje su razlike?

Slatka zimnica vrijedna je malo truda, jer u njoj možete uživati cijelu jesen i zimu

Pekmez, marmelada ili džem? Što pripremiti i koje su razlike?

PEKMEZ

Image


Priprema se od jedne vrste voća, koje se melje ili gnječi. Nije potrebno toliko šećera kao za džem jer se pekmez duže kuha. Mora biti gust i čvrst, a je li gotov, možete provjeriti kao s džemom na tanjuriću. Vruć pekmez puni se u tople suhe sterilizirane staklenke, stavi u pećnicu na nekoliko minuta da dobije koricu i odmah zatvori staklenka i spremi na suho i hladno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od šljiva

Pekmez od šljiva kuha se bez dodatka šećera ili s vrlo malo šećera. Obično se kuha u većoj količini, uz neprestano miješanje, nekoliko sati (6-10).

Zanimljive recepte za pekmeze i marmelade pročitajte .

Image

Sezona je zimnice – pripremite pekmeze za prste polizati

4/4