
Pečeni grejp - zdrav doručak spreman za samo nekoliko minuta

Možda ti zvuči čudno, ali pečeni grejp je iznimno ukusan. Grejp je jednako ukusan vruć koliko i hladan, a savršen je izbor za doručak kad ti treba energije.
Pronašle smo recept za najjednostavniju inačicu, za koju ti treba samo grejp i smeđi šećer, a ako ti se svidi, možeš se malo poigrati sastojcima i umjesto šećera staviti na njega med i kriške banane.
Važno je da je pećnica dobro zagrijana prije nego staviš grejp i da se šećer lijepo otopi i upije u njega.
Trebat će ti:
1 do 2 grejpa, crvena ili žuta, prerezana na pola
smeđi šećer, 2 do 3 žličice na polovicu grejpa
Postupak:
Prereži grejp na pola.
Pomiješaj malo smeđeg šećera, otopljenog maslaca i prstohvat cimeta.
Prstima ravnomjerno pospi smjesu šećera po polovicama grejpa.
Lim ili tavu za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega stvite polovice grejpa, okrenute prema gore.
Stavi ga u pećnicu na oko 4 centimetra od izvora topline i peci dok šećer ne postane pjenast i postane karmeliziran, oko 3-5 minuta.
Izvadi iz pećnice. Ostavi da se ohladi minutu. Jedi dok je još toplo.
Dobro je za tebe i apsolutno je ukusno. Čak će se sviđati i djeci.
Savjet: žuti grejp je često kiseliji od crvenog pa na njega možeš staviti više smeđeg šećera.

Tvoje su usne kao čokolada! Smeđe nijanse na usnama hit su ove jeseni

Stigli su prvi topli kaputi, ove modele ćemo nositi tijekom jeseni i zime

Tri savršena recepta za mekane cimet rolice
