Gastro
Neobično i jako zdravo

Pečeni grejp - zdrav doručak spreman za samo nekoliko minuta

Pečeni grejp - zdrav doručak spreman za samo nekoliko minuta
Pečeni grejp zdravo je i ukusno jelo za doručak, marendu ili međuobrok, a i jako je jednostavno za napraviti

Možda ti zvuči čudno, ali pečeni grejp je iznimno ukusan.  Grejp je jednako ukusan vruć koliko i  hladan, a savršen je izbor za doručak kad ti treba energije.

Pronašle smo recept za najjednostavniju inačicu, za koju ti treba samo grejp i smeđi šećer, a ako ti se svidi, možeš se malo poigrati sastojcima i umjesto šećera staviti na njega med i kriške banane.

Važno je da je pećnica dobro zagrijana prije nego staviš grejp i da se šećer lijepo otopi i upije u njega.

Trebat će ti:

1 do 2 grejpa, crvena ili žuta, prerezana na pola

smeđi šećer, 2 do 3 žličice na polovicu grejpa

Postupak:

Prereži grejp na pola.

Pomiješaj malo smeđeg šećera, otopljenog maslaca i prstohvat cimeta.

Prstima ravnomjerno pospi smjesu šećera po polovicama grejpa.

Lim ili tavu za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega stvite polovice grejpa, okrenute prema gore.

Stavi ga u pećnicu na oko 4 centimetra od izvora topline i peci dok šećer ne postane pjenast i postane karmeliziran, oko 3-5 minuta.

Izvadi iz pećnice. Ostavi da se ohladi minutu. Jedi dok je još toplo.

Dobro je za tebe i apsolutno je ukusno. Čak će se sviđati i djeci.  

Savjet: žuti grejp je često kiseliji od crvenog pa na njega možeš staviti više smeđeg šećera.