Možda ti zvuči čudno, ali pečeni grejp je iznimno ukusan. Grejp je jednako ukusan vruć koliko i hladan, a savršen je izbor za doručak kad ti treba energije.
Pronašle smo recept za najjednostavniju inačicu, za koju ti treba samo grejp i smeđi šećer, a ako ti se svidi, možeš se malo poigrati sastojcima i umjesto šećera staviti na njega med i kriške banane.
Važno je da je pećnica dobro zagrijana prije nego staviš grejp i da se šećer lijepo otopi i upije u njega.
Trebat će ti:
- 1 do 2 grejpa, crvena ili žuta, prerezana na pola
- smeđi šećer, 2 do 3 žličice na polovicu grejpa
Postupak:
- Prereži grejp na pola.
- Pomiješaj malo smeđeg šećera, otopljenog maslaca i prstohvat cimeta.
- Prstima ravnomjerno pospi smjesu šećera po polovicama grejpa.
- Lim ili tavu za pečenje obloži papirom za pečenje i na njega stvite polovice grejpa, okrenute prema gore.
- Stavi ga u pećnicu na oko 4 centimetra od izvora topline i peci dok šećer ne postane pjenast i postane karmeliziran, oko 3-5 minuta.
- Izvadi iz pećnice. Ostavi da se ohladi minutu. Jedi dok je još toplo.
Dobro je za tebe i apsolutno je ukusno. Čak će se sviđati i djeci.
Savjet: žuti grejp je često kiseliji od crvenog pa na njega možeš staviti više smeđeg šećera.