Paratha kruh: Egzotični recept za kruh koji će tvoji ukućani obožavati

Ne znaš što bi sa starim kruhom? Možeš ga iskoristiti za pripremu ovog ukusnog jela

Paratha kruh: Egzotični recept za kruh koji će tvoji ukućani obožavati

Na sam spomen doručka vjerojatno ti na pamet padne stol pun kruha, jer s kruhom možeš jesti sve - od jaja do salame. No jesi li znala da s kruhom možeš napraviti puno više i svoj doručak podići na posve novu razinu?

Paratha kruh samo je jedna od mogućnosti koju možeš napraviti koristeći kruh, uz malo začina i povrća, a najbolje od svega je što ovaj obrok možeš pripremiti u manje od deset minuta!

Stoga, ako ti se svako jutro žuri na posao, više ne moraš preskakati doručak. Uz ovaj jednostavan recept svakog ćeš jutra moći doručkovati, a i tvoji će ukućani jednostavno obožavati ovo jelo.



Priprema:

  1. 5 kriški kruha nareži na kockice i stavi u blender te miksaj dok ne dobiješ krušne mrvice. Krušne mrvice stavi u zdjelu i dodaj pola čajne žličice čilija u prahu, malo soli (po želji) i malo garam masale. Zatim dodaj dvije žlice pšeničnog brašna, jednu žlicu kukuruznog škroba i jednu žlicu jogurta te dobro promiješaj.
  2. Nakon što si dobro promiješala, u smjesu dodaj povrće - dvije žlice nasjeckanog luka, jedna žlica naribane mrkve, jedna žlica nasjeckanog vrtnog graha, jedna žlica nasjeckane rajčice, jedan mali zeleni čili i jedna žlica korijandra. Sve zajedno promiješaj.
  3. Kada se sve stopi u jednu smjesu, dodaj vodu, malo po malo. Pazi da smjesa ne bude ni previše rijetka ni previše gusta.
  4. U tavu ulij pola čajne žličice ulja, a kada ulje postane vruće, dodaj 1/4 čajne žličice sjemenki gorušice, malo asafetide te tri do četiri nasjeckana listića curryja. To sve zatim ulij u smjesu i dobro promiješaj.
  5. Ponovno uzmi tavu na koju ćeš staviti malo ulja, a ulje ravnomjerno rasporedi po tavi. Kada se ulje zagrije, na tavu stavi smjesu na način na koji radiš palačinke - ne smije biti ni predebelo ni pretanko. Peci dvije minute na vatri srednje jačine. Nakon dvije minute okreni i peci još jednu minutu. Kada paratha postane zlatno-smeđe boje, dovoljno je pečena.