Gastro
Gastro

Paratha kruh: Egzotični recept za kruh koji će tvoji ukućani obožavati

Paratha kruh: Egzotični recept za kruh koji će tvoji ukućani obožavati
Ne znaš što bi sa starim kruhom? Možeš ga iskoristiti za pripremu ovog ukusnog jela

Na sam spomen doručka vjerojatno ti na pamet padne stol pun kruha, jer s kruhom možeš jesti sve - od jaja do salame. No jesi li znala da s kruhom možeš napraviti puno više i svoj doručak podići na posve novu razinu? Paratha kruh samo je jedna od mogućnosti koju možeš napraviti koristeći kruh, uz malo začina i povrća, a najbolje od svega je što ovaj obrok možeš pripremiti u manje od deset minuta! Stoga, ako ti se svako jutro žuri na posao, više ne moraš preskakati doručak. Uz ovaj jednostavan recept svakog ćeš jutra moći doručkovati, a i tvoji će ukućani jednostavno obožavati ovo jelo.  

Priprema:

5 kriški kruha nareži na kockice i stavi u blender te miksaj dok ne dobiješ krušne mrvice. Krušne mrvice stavi u zdjelu i dodaj pola čajne žličice čilija u prahu, malo soli (po želji) i malo garam masale. Zatim dodaj dvije žlice pšeničnog brašna, jednu žlicu kukuruznog škroba i jednu žlicu jogurta te dobro promiješaj.

Nakon što si dobro promiješala, u smjesu dodaj povrće - dvije žlice nasjeckanog luka, jedna žlica naribane mrkve, jedna žlica nasjeckanog vrtnog graha, jedna žlica nasjeckane rajčice, jedan mali zeleni čili i jedna žlica korijandra. Sve zajedno promiješaj.

Kada se sve stopi u jednu smjesu, dodaj vodu, malo po malo. Pazi da smjesa ne bude ni previše rijetka ni previše gusta.

U tavu ulij pola čajne žličice ulja, a kada ulje postane vruće, dodaj 1/4 čajne žličice sjemenki gorušice, malo asafetide te tri do četiri nasjeckana listića curryja. To sve zatim ulij u smjesu i dobro promiješaj.

Ponovno uzmi tavu na koju ćeš staviti malo ulja, a ulje ravnomjerno rasporedi po tavi. Kada se ulje zagrije, na tavu stavi smjesu na način na koji radiš palačinke - ne smije biti ni predebelo ni pretanko. Peci dvije minute na vatri srednje jačine. Nakon dvije minute okreni i peci još jednu minutu. Kada paratha postane zlatno-smeđe boje, dovoljno je pečena.