Zdrava, a zanemarena

Od predjela do deserta: Tri recepta s palentom koja obožavamo

Palentu možeš pripremiti na brojne načine, a mi imamo nekoliko ideja idealnih za vruće ljetne dane. Ako dosad nisi probala kolač od palente, krajnje je vrijeme jer propuštaš nešto savršeno

profimedia-0524996929.jpg
Foto: Profimedia

Palenta s mladim bobom i graškom

Ovaj lagani ručak ili večera savršen je za ljetne vrućine te je vrlo brzo gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • dva dcl vode
  • dva dcl mlijeka
  • šalica (dva dcl) instant palente
  • sol
  • šalica mladog boba i graška
  • maslinovo ulje
  • feta sir
  • režanj češnjaka
  • čili po želji
  • svježi list peršina

Postupak:

Zakuhaj vodu i mlijeko pa dodaj palentu, neprestano miješajući, naravno na laganoj vatri. Posoli je i kuhaj prema uputama te na kraju ulij malo maslinovog ulja i usitnjeni sir (količina po želji). Sa strane u posoljenoj vodi skuhaj bob i grašak (želiš li da ti prije budu gotovi, koristi smrznute) i ispeci jaje na oko te stavi na palentu, kako je prikazano na fotografiji. Začini jelo svježim peršinom i čilijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4