Ljeto je savršeno vrijeme za roštilj, ali i za isprobavanje novih okusa. Idući puta kada zapališ grill na njega 'baci' neki od ovih ukusnih bezmesnih burgera. Tko zna, možda ti se svide više od 'originala'.
Potražnja za veganskom i vegetarijanskom hranom posljednjih je godina u velikom porastu. Ljudi diljem svijeta polako shvaćaju koliko je mesna industrija velik zagađivač okoliša i kako doprinosi globalnom zatopljenju jednako kao i automobilska i tekstilna industrija. Tako na tržištu danas možemo pronaći nekoliko zamjena za meso, od kojih je svakako najpopularniji Beyond Meat burger.
Vegetarijanske pljeskavice najčešće su napravljene od proteina graška ili soje, a sadrže i druge zdrave sastojke poput kokosovog ulja ili svježeg povrća. Za sve one koji se brinu kako u biljnim burgerima nema dosta proteina, po prosječnom vege burgeru možeš dobiti oko 20 grama proteina.
No nedostatak ovakvih proizvoda je što nekada mogu biti znatno skuplji od mesnih opcija, pa ih kupci često zaobilaze. Zato smo osim vege opcija koje možeš pronaći u supermarketu izdvojile i nekoliko recepata za vegetarijanske odreske koje možeš napraviti sama koristeći lako dostupne namirnice.