Konkretna jela
Ostaci pečene piletine mogu biti zvijezda i u konkretnijim, toplim jelima koja pružaju utjehu, posebno u hladnijim danima.
Juhe i variva
Domaća pileća juha klasik je s razlogom, a ostaci pečenja idealni su za njezinu brzu pripremu. Jednostavno dodaj komade piletine u temeljac s povrćem i rezancima. Možeš se poigrati i okusima te napraviti kremastu juhu s rižom i curryjem, začinjenu juhu s crnim grahom i keljom u južnoameričkom stilu, kinesku juhu s rezancima i jajima ili čak aromatičnu tajlandsku juhu s kokosovim mlijekom i limunskom travom. Piletina će obogatiti i pileći chili, gusti gumbo s okrom i kobasicama ili jednostavno varivo od povrća.

Složenci i pite
Složenci i pite sjajan su način za "sakriti" ostatke i pretvoriti ih u raskošan obrok. Pileća pita (Chicken pot pie) s umakom i povrćem, prekrivena prhkim tijestom ili lisnatim tijestom, omiljena je u mnogim kućanstvima. Slično tome, pastirska pita (Shepherd's pie) s piletinom umjesto janjetine, prekrivena pire krumpirom, također je odličan izbor. Isprobaj i razne složence (casseroles) – s brokulom i sirom (Chicken Divan), s tjesteninom i kremastim umakom, ili složenac s nadjevom za puricu (stuffing). Za ljubitelje meksičke kuhinje tu su enchilade punjene piletinom i sirom, prelivene umakom, ili pečene chimichange i flautasi.
Tjestenina i rižota
Pomiješaj komadiće piletine s omiljenim umakom – od rajčice, vrhnja, pesta ili gljiva – i posluži s tjesteninom. Jela poput Chicken Tetrazzini (zapečena tjestenina s piletinom u kremastom umaku) ili jednostavne tjestenine s piletinom i povrćem uvijek su dobar izbor. Rižoto je još jedno jelo koje voli ostatke piletine. Pripremi klasični rižoto s gljivama i piletinom, dodaj grašak za boju i slatkoću ili isprobaj verziju sa šparogama u proljeće. Parmezan i malo vrhnja za kuhanje ili crème fraîche zaokružit će okus.
Azijski specijaliteti
Usitnjena piletina odlična je za brze stir-fry recepte s povrćem i teriyaki ili soja umakom. Možeš je dodati u prženu rižu (chicken fried rice) ili juhe poput vijetnamskog Phoa ili tajlandske Tom Kha Gai. Također je odličan dodatak proljetnim rolicama ili kao nadjev za parena peciva (bao buns).
Mogućnosti su zaista brojne – pusti mašti na volju i uživaj u novim okusima, istovremeno smanjujući bacanje hrane.