Iako je riječ o slastici koja se priprema već stotinama godina, galetta je postala apsoluti hit ljetne sezone iza nas. Nismo sigurne je li razlog tomu jednostavna priprema ili raznolikost nadjeva koje možemo koristiti, no jedno smo sigurne - u galetti želimo uživati i tijekom jeseni.
Jabuke, kruške i buča zaštitni su znak jeseni i gotovo da nema obiteljskog nedjeljnog ručka čiji sastavni dio nije pita od jabuke ili savijača s bučom. Kako bi spojili ove jesenske namirnice s omiljenim ljetnim desertom, pronašle smo recepte s kojima ćeš moći uživati u oboje. Trešnje, marelice i šumske bobice zamijeni jesenskim plodovima i uživaj u hladnoj sezoni pred nama.
Bez obzira na to što nas čekaju hladni dani, uz jesensku galettu će savršeno ići kuglica sladoleda od vanilije, ali i domaći preljev od karamele. Što god ti se od ovih priloga više sviđa, sigurno nećeš pogriješiti. A nećeš pogriješiti ni ako na idućem obiteljskom ručku poslužiš neku od ovih francuskih ljepotica.