
Flammkuchen, tarte flambée li njemačka pizza: Imamo jednostavan recept za ovaj specijalitet

Kombinacija francuske i njemačke kuhinje može biti samo pun pogodak, a dokaz tomu je i ovaj specijalitet - tarte flambée ili Flammkuchen, što u doslovnom prijevodu s njemačkog znači "plameni kolač" specijalitet je francusko-njemačke pogranične regije, a često ga nazivaju i njemačkom pizzom.
250 g brašna
125 ml vode
30 ml maslinovog ulja
pola žličice soli
Sastojci za nadjev:
60 ml kiselog vrhnja
pola bijelog luka, narezanog na tanke šnite
100 g slanine, narezane na komadiće
sol i papar
Zagrij pećnicu na 260°C, a lim na kojem ćeš peći obloži papirom za pečenje.
Brašno stavi u veliku posudu i dodaj ulje, 125 ml vode i sol. Jednom rukom počni mijesiti kako bi dobila mekano tijesto i lagano mijesi nekoliko minuta dok tijesto ne postane glatko i elastično. Oblikuj tijesto u kuglu ili ga pokrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak.
Tijesto stavi na sredinu pleha za pečenje i razvaljaj ga u pravokutnik, što je moguće tanje, debljine dva do tri milimetara.
Kiselo vrhnje ravnomjerno rasporedi po tijestu stražnjom stranom žlice, ostavljajući mali razmak od ruba. Posoli, popapri, a zatim na vrh stavi kriške luka i slanine.
Flammkuchen stavi na gornju policu pećnice i peci 15 do 20 minuta, dok ne porumeni. Provjeravaj svaku minutu nakon prvih 15 minuta, jer tanki preljevi i kora mogu brzo izgorjeti. Posluži dok je vruće.


Lanene haljine su najbolji izbor za ljetne vrućine - donosimo shopping vodič s najljepšim modelima

Ljetno osvježenje: Recept za savršeni domaći ledeni čaj
