Hladni dani znače da više vremena provodimo kod kuće, a često baš zbog toga poželimo dodatno eksperimentirati u kuhinji. Osim zanimljivih jela sa svih strana svijeta, često tijekom zimskih i jesenskih mjeseci vrijeme provodimo pripravljajući slatke kolačiće, kekse ili pak torte koje možemo jesti uz čaj ili neki drugi topli napitak.
Mi smo pronašle sjajan recept za jesenske kekse od lješnjaka koje će zamirisati tvoj dom, a voljet će ih sve generacije. Mekani iznutra, a hrskavi izvana, prepuni okusa i teksture – to su naši lješnjak keksići koje možeš već danas pokušati napraviti.
Idealni su kao slatki dodatak užini, šećerni doručak ili pak kao večernja poslastica.
Sočni jesenski keksići od lješnjaka
Sastojci:
- Pola šalice tekućeg maslaca od lješnjaka
- Četvrtina šalice rižinog sirupa
- 2 žlice blagog maslinovog ulja
- prstohvat soli
- 1 šalica zobenog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 60 g tostiranih lješnjaka
Priprema:
Pećnicu stavi grijati na 170 stupnjeva. Dok se pećnica grije pomiješaj maslac od lješnjaka s prstohvatom soli, rižinim sirupom i uljem. U drugoj posudi posebno pomiješaj brašno i prašak za pecivo. Tostiraj lješnjake oko 12 minuta, a zatim im oguli kožicu te ih nasjeckajte nožem. Umiješaj mokru smjesu u suhu, dodaj joj sjeckane lješnjake i ostavi da smjesa odstoji par minuta. Pleh obloži papirom za pečenje, kekse oblikuj rukama pa ih stavi peći na 170 C, oko 10 minuta. Nakon pečenja trebaju biti mekani na dodir, pa se stoga jedu tek kad su hladni i krući.