Vjenčane torte važan su segment svakog vjenčanja pa ne čudi da im se stoljećima posvećivala posebna pažnja. Drugačije nije ni danas, a srećom živimo u doba izobilja i dostupnosti bilo kojih proizvoda pa nam se izbor tipova svadbenih torti itekako proširio.
Općenito, svadbene torte jedu se nakon službene večeri na vjenčanju, ali su izložene pred goste mnogo ranije, kako bi se svi mogli diviti inovativnom dizajnu, lijepim ukrasima i bogatstvu torte. Nekoć su tako naši roditelji uživali u svečanim bijelim tortama s mnogo katova, no današnji mladenci često imaju druge ideje na pameti i žele odmak od dobro poznate klasike.
Tradicionalno se u zapadnjačkoj kulturi na vjenčanjima služila bijela torta od biskvita i voćne kreme ili punjenja od vanilije, no danas možemo birati doista iznimno puno kombinacija okusa. Od okusa čaja, kamilice, mente, voćnih torti ili pak onih teških čokoladnih – u slastičarskoj ponudi može se pronaći baš sve što zamisliš.
Jestivi materijali kao što su marcipan, šlag, biskvit i kreme slažu se jedan na drugi i čine prave slastičarske konstrukcije koje zadivljuju i okusom i izgledom, a mi smo pronašle pet novih, osebujnih trendova među svadbenim tortama koje su proteklih godina pokorile svijet.
Od onih romantičnih cvjetnih pa sve do torti palačinki, ima tu svega, a ti samo moraš odabrati koja se tebi torta s twistom najviše sviđa.