
Odmak od klasike na svadbenom stolu: Neobične svadbene torte za vjenčanja s twistom

Vjenčane torte važan su segment svakog vjenčanja pa ne čudi da im se stoljećima posvećivala posebna pažnja. Drugačije nije ni danas, a srećom živimo u doba izobilja i dostupnosti bilo kojih proizvoda pa nam se izbor tipova svadbenih torti itekako proširio.
Općenito, svadbene torte jedu se nakon službene večeri na vjenčanju, ali su izložene pred goste mnogo ranije, kako bi se svi mogli diviti inovativnom dizajnu, lijepim ukrasima i bogatstvu torte. Nekoć su tako naši roditelji uživali u svečanim bijelim tortama s mnogo katova, no današnji mladenci često imaju druge ideje na pameti i žele odmak od dobro poznate klasike.
Većinom uz svadbe i vjenčanja povezujemo bijele torte na više katova, bogato ukrašene šlagom, glazurom i dekoracijama od šećera, no posljednjih godina takav koncept sve rjeđe viđamo na svadbenim proslavama. Naime, jedan od većih trendova u svijetu slastičarstva su "gole" torte od biskvita i kreme koje svoj šarm crpe iz estetike prirodnosti i nedovršenosti.
Torte koje su bogato dekorirane i dalje su u trendu, ali u malo drugačijim izdanjima. Naime, sukulenti su posljednjih godina postali pravi vrtlarski hit, a neki mladenci odlučuju se zbog svoje ljubavi prema bilju i prirodi na torte koje imitiraju velike, lijepe sukulente.
Osobito su popularne ovih dana torte koje to zapravo nisu. Radi se o redovima keksa poslaganih jedni na druge koji tvore toranj u obliku torte. Naravno, ne radi se o običnim kupovnim keksima već o majstorski napravljenim velikim keksima svih okusa i tekstura koje mladenci mogu zamisliti.
Poznajete li ikoga tko ne voli sočne, masne i uvijek tako neodoljive krafne? Torte napravljene od redova krafni različitih punjenja novi su trend u svijetu vjenčanih torti u SAD-u, a samo je pitanje vremena kada će postati zanimljive i ostatku svijeta.
U sličnom stilu, ali drugačijeg okusa i teksture, su i torte od palačinki. Ove ukusne ljepotice također su postale omiljeni dodatak vjenčanja, a mogu biti napravljene od velikih palačinki naslaganih jedna na drugu ili pak od niza tankih, nježnih francuskih palačinki koje spojene kremom čine savršeno ukusan desert koji se brzo sprema, a sastojci za njega vrlo su povoljni.


Estetika, okus i ugođaj na najvišoj razini – Mime’s stigao na Bundek

Severina nosi najudobnije cipele ljeta, pronašli smo dupliće dizajnerskih mokasinki
