Gastro
RECEPT NAŠIH BAKA

Ispunit će mirisom cijelu prostoriju: Obrnuti 'kolač' s breskvama topi se u ustima

Ispunit će mirisom cijelu prostoriju: Obrnuti 'kolač' s breskvama topi se u ustima
Za savršen završni dodir poslužite uz hrpicu hladnog vrhnja, žlicu grčkog jogurta ili kuglicu vašeg omiljenog sladoleda

Kuhinju će već tijekom pečenja ispuniti opojan miris, a vas oduševiti izvrsnim okusom. Ukusan ljetni desert koji ne oduzima puno vremena, a umjesto bresaka možete koristiti i marelice ili šljive. Za savršen završni dodir poslužite uz hrpicu hladnog vrhnja, žlicu grčkog jogurta ili kuglicu vašeg omiljenog sladoleda.

Sastojci:

  • 4 zrele breskve
  • 160 g maslaca
  • 70 g sitnog smeđeg šećera
  • 100 g šećera
  • 1 veliko jaje, sobne temperature
  • 1 žličica arome vanilije
  • 150 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 120 ml mlijeka

Priprema:

  • U lončiću na laganoj vatri otopite 60 g maslaca. Kad se otopi, ulijte ga u okrugli kalup za tortu (23 cm promjera) i ravnomjerno rasporedite po dnu. Po dnu zatim pospite smeđi šećer.
  • Operite i osušite breskve, prerežite ih napola i po želji ogulite. Izvadite koštice, a polovice narežite na kriške. Posložite ih u jednom sloju po dnu kalupa, u krug, tako da dobijete lijep uzorak.
  • U većoj zdjeli kremasto izmiksajte šećer i preostali omekšali maslac. Umiješajte jaje i aromu vanilije.
  • Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Naizmjenično s mlijekom umiješajte u smjesu s jajem.
  • Smjesu prebacite u kalup, ravnomjerno rasporedite preko breskvi i zagladite površinu.
  • Pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  • Kad je kolač pečen, ostavite ga u kalupu oko 10 minuta. Zatim ga pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje, pazeći da se ne opečete na vruću karamelu. Narežite na komade i poslužite.
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx