Rajčice punjene fetom i kuskusom
Sastojci:
3/4 šalice kuskusa
2 velike zrele rajčice
malo soli
svježe mljeveni crni papar
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 mala režnja češnjaka, protisnuta
1/2 šalice sitno nasjeckanog svježeg začinskog bilja (bilo koja kombinacija: menta, bosiljak, vlasac, peršin...)
1/2 šalice namrvljenog feta sira
1/4 šalice ugrubo nasjeckanih maslina
3/4 žličice sitno naribane limunove korice
3 žlice svježeg limunovog soka
Zagrijte pećnicu na 200°C. U maloj posudi zakuhajte 1 šalicu vode s ¼ žličice soli. Kad voda zakipi maknite s vatre i dodajte kuskus. Promiješajte jednom ili dva puta i dobro poklopite. Ostavite sa strane 5 minuta da kuskus nabubri.
U međuvremenu izdubite rajčice nožem i žlicom. Pomiješajte kuskus, začinsko bilje, češnjak, limunovu koricu, limunov sok i masline. Mješavinom napunite rajčice, posipajte ih feta sirom i stavite peći na desetak minuta dok sir ne porumeni.