Linguini s dvije vrste rajčica
Za 4 – 6 porcija
Sastojci:
4 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina
3 žličice naribane limunove korice
1 žličica protisnutog svježeg češnjaka
350 g tjestenine linguini
1 žlica maslinovog ulja
2 limenke nasjeckanih pelata
1/2 žličice papra
1/4 žličice soli
1 žlica limunovog soka
1 žličica šećera
1 nasjeckana velika žuta rajčica (ili šaka žutih cherry rajčica)
parmezan za posluživanje
Skuhajte tjesteninu prema uputstvima na pakiranju. Popržite češnjak na maslinovom ulju, dodajte sjeckanu rajčicu, papar sol. Kuhajte rajčice 10-ak minuta ili kada se malo zgusne. Na kraju umiješajte peršin, limunovu koricu, limunov sok i žličicu šećera.
Prelijte umak od račice preko tjestenine i promiješajte. Na kraju umiješajte i žute rajčice te poslužite posipano s parmezanom.