Obožavamo rajčicu - isprobajte ove recepte!

Slatke i sočne rajčice kraljice su stola u ljeti

Obožavamo rajčicu - isprobajte ove recepte!

Krostini od svježe rajčice

Image



Za 20 zalogajčića

Sastojci:
1/4 šalice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, protisnut
1 francuski kruh baguette, narezan na tanke šnite
3 žlice svježeg limunovog soka
2 žlice maslinovog ulja
1/4 žličice soli
1/8 žličice papra
1 velika rajčica, sitno nasjeckana
3/4 šalice sitno sjeckanog mladog luka
1/2 šalice nasjeckanog svježeg peršina
1 žlica nasjeckane svježe metvice
1/3 šalice namrvljenog feta sira

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte četvrtinu šalice maslinovog ulja i češnjak. Time premažite svaku šnitu kruha, stavite kruh peći u pećnicu na 10 – 12 minuta.
Pomiješajte limunov sok, sol, papar i 2 žlice maslinovog ulja, dodajte rajčicu, mladi luk, peršin i metvicu i sve promiješajte. Rasporedite smjesu od rajčica po pečenim kruščićima te pospite s malo feta sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/9