Tjestenina s rajčicama i mozzarellom
Za 6 porcija
Sastojci:
300 g mozzarella sira
½ žličice morske soli
½ šalice maslinovog ulja
2 žlice maslaca
1 šalica sitno nasjeckanog crvenog luka
3 režnja sitno nasjeckanog češnjaka
500 grama tjestenine
4 šalice zrelih rajčica, nasjeckanih na kockice
¾ šalice parmezana
½ šalice nasjeckanog bosiljka
Nasjeckajte mozzarellu i posolite je. Stavite kuhati tjesteninu. Zagrijte maslinovo ulje i maslac pa dodajte luk i pirjate te kasnije dodajte i češnjak. Kad luk omekša dodajte rajčicu. Nastavite pirjati još kojih 5 minuta, tek toliko da rajčice omekšaju. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u rajčicu. Tjesteninu i rajčicu maknite s vatre, dodajte posoljenu mozzarellu te polovicu količine parmezana. Dobro promiješajte. Poslužite posipano s ostatkom parmezana.