Rajčice punjene mljevenim mesom
Za 6 porcija
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 mala glavica crvenog luka
malo soli i papra
3 žlice nasjeckanog svježeg timijana
1 češanj češnjaka
300 g mljevene junetine
½ šalice suhog bijelog vina
6 velikih rajčica
100 g naribanog Gruyère sira (možete ga zamijeniti Emmentalerom ili Gaudom)
po želji rukola salata kao prilog
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U tavi na ulju popržite luk, a kad porumeni dodajte sol, papar, timijan i češnjak te pržite još minutu. Dodajte mljevenu junetinu i pirjajte je dok ne potamni 6 do 8 minuta. Dodajte vino i kuhajte dok vino ne ispari. Dok se meso pirja pripremite rajčice. Operite ih i oštrim nožem i žlicom izdubite. Ravnomjerno raspodijelite meso te njime napunite rajčice. Na kraju rajčice pospite s naribanim sirom. Rajčice zapecite u pećnici desetak minuta dok sir ne porumeni.