Obožavamo kestene u desertima pa smo pronašle recepte za marmeladu, semifreddo i roladu

Stiglo nam je vrijeme omiljenih kestena, pa smo zavirile u online kuharice domaćih blogerica i pronašle tri recepta za ukusne slastice s ovim jesenskim plodovimaa

Obožavamo kestene u desertima pa smo pronašle recepte za marmeladu, semifreddo i roladu

Jesenski semifreddo od kestena

za nadjevza glazuru
Postupak:

1. Pomiješajte kuhane, očišćene i pasirane kestene sa šećerom, rumom i slatkim vrhnjem.
2. Kalup za 'srneći hrbat' ili duguljasti kalup za kruh obložite prozirnom folijom pa u njega rasporedite smjesu od kestena. Dvije žlice kestena ostavite sa strane.
3. U sredini smjese napravite veću udubinu pa u nju stavite oguljene banane.
4. Na kraju istucite 200 ml slatkog vrhnja u šlag te njime premažite banane i popunite sve praznine.
5. Sve dobro poravnajte i premažite s preostale dvije žlice kestena.
6. Odložite u zamrzivač najmanje dva sata da se smjesa dobro stisne.

Za glazuru:
1. Nad parom otpite čokoladu i kokosovo ulje.

Slaganje semifredda:
1. Zaleđeni kolač pažljivo izvadite iz kalupa, maknite plastičnu foliju i stavite ga na rešetku.
2. Odmah ga prelijte otopljenom čokoladom, budite brzi jer će se čokolada brzo stvrdnjavati.
3. Oprezno prebacite kolač na pladanj za posluživanje, narežite ga na kriške i poslužite.

Napomene:
Semifreddo čuvajte u zamrzivaču, a prije posluživanja ga ostavite petnaestak minuta na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

  • 750 g kuhanog, očišćenog i pasiranog kestena
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 žlica ruma
  • 150 ml slatkog vrhnja

:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 banane
  • 200 ml slatkog vrhnja, za šlag

:

  • 200 g tamne kvalitetne čokolade
  • 1 žlica kokosovog ulja
3/4