Jesenski semifreddo od kestena
za nadjevza glazuru
Postupak:
1. Pomiješajte kuhane, očišćene i pasirane kestene sa šećerom, rumom i slatkim vrhnjem.
2. Kalup za 'srneći hrbat' ili duguljasti kalup za kruh obložite prozirnom folijom pa u njega rasporedite smjesu od kestena. Dvije žlice kestena ostavite sa strane.
3. U sredini smjese napravite veću udubinu pa u nju stavite oguljene banane.
4. Na kraju istucite 200 ml slatkog vrhnja u šlag te njime premažite banane i popunite sve praznine.
5. Sve dobro poravnajte i premažite s preostale dvije žlice kestena.
6. Odložite u zamrzivač najmanje dva sata da se smjesa dobro stisne.
Za glazuru:
1. Nad parom otpite čokoladu i kokosovo ulje.
Slaganje semifredda:
1. Zaleđeni kolač pažljivo izvadite iz kalupa, maknite plastičnu foliju i stavite ga na rešetku.
2. Odmah ga prelijte otopljenom čokoladom, budite brzi jer će se čokolada brzo stvrdnjavati.
3. Oprezno prebacite kolač na pladanj za posluživanje, narežite ga na kriške i poslužite.
Napomene:
Semifreddo čuvajte u zamrzivaču, a prije posluživanja ga ostavite petnaestak minuta na sobnoj temperaturi.
Sastojci:
- 750 g kuhanog, očišćenog i pasiranog kestena
- 150 g šećera u prahu
- 1 žlica ruma
- 150 ml slatkog vrhnja
:
- 2 banane
- 200 ml slatkog vrhnja, za šlag
:
- 200 g tamne kvalitetne čokolade
- 1 žlica kokosovog ulja