Tjestenina s pečenim feta sirom i rajčicama
Ovaj recept je viralni hit zbog toga jer traži jako malo tvog vremena, a hranjiv je i vrlo ukusan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
- cherry rajčice
- 4 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
- 200 grama feta sira
- na vrh žličice mljevene čili paprike
- papar
- tjestenina po izboru
- svježi bosiljak
Postupak
U posudu za pečenje stavi rajčicu, češnjak i feta sir kako je prikazano na fotografiji u nastvaku. Posoli, popapri i dodaj čili te prelij maslinovim uljem. Stavi u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 celzijevih stupnjeva, na 40 minuta. Dok se rajčice i sir peku, skuhaj tjesteninu. kad su rajčice gotove, izgnječi ih i pomiješaj sa sirom koji se otopio i omekšanim, pečenim češnjakom. Dodaj skuhanu tjesteninu i šalicu vode u kojoj se kuhala. Po potrebi dosoli. Jelo prilikom serviranja pospi listićima svježeg bosiljka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa