Nutritivno obogati prehranu uz ova 3 recepta za lagane proljetne tjestenine

pexels-trang-doan-769969.jpg

Tjestenina s pečenim feta sirom i rajčicama


Ovaj recept je viralni hit zbog toga jer traži jako malo tvog vremena, a hranjiv je i vrlo ukusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • cherry rajčice
  • 4 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • 200 grama feta sira
  • na vrh žličice mljevene čili paprike
  • papar
  • tjestenina po izboru
  • svježi bosiljak

Postupak

U posudu za pečenje stavi rajčicu, češnjak i feta sir kako je prikazano na fotografiji u nastvaku. Posoli, popapri i dodaj čili te prelij maslinovim uljem. Stavi u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 celzijevih stupnjeva, na 40 minuta. Dok se rajčice i sir peku, skuhaj tjesteninu. kad su rajčice gotove, izgnječi ih i pomiješaj sa sirom koji se otopio i omekšanim, pečenim češnjakom. Dodaj skuhanu tjesteninu i šalicu vode u kojoj se kuhala. Po potrebi dosoli. Jelo prilikom serviranja pospi listićima svježeg bosiljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4