Tjestenina s orasima i povrćem
Odmakni se od uobičajenih umaka za tjesteninu i pripremi ovo zdravo, brzo i jednostavno jelo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
- tjestenina fusili
- sto grama sira s plavom plijesni
- 1 manja mrkva narezana na trakice
- 1 četvrtina narezanog ljubičastog kupusa
- nekoliko listova zelene salate
- 2 jabuke, oguljene inarezane na komadiće
- nekoliko oraha
- žličica vinskog octa
- sol i papar
Postupak
Skuhaj tjesteninu i sačuvaj vodu u kojoj se kuhala. U tavu ulij ulje pa dodaj mrkvu, zelenu salatu i kupus te pusti da povene povrće. Jabuku u drugoj posudi prelij s decilitrom vode od kuhane tjestenine te kuhaj dok se jabuka ne krene karamelizirati. Za to će ti trebati nekoliko minuta. Karamelizirane jabuke dodaj kupusu i mrkvi, umiješaj i tjesteninu pa pospi komadićima sira i orasima, miješaj na laganoj vatri dok se sir ne otopi te začini žličicom octa.