Nutritivno obogati prehranu uz ova 3 recepta za lagane proljetne tjestenine

pexels-trang-doan-769969.jpg

Tjestenina s orasima i povrćem


Odmakni se od uobičajenih umaka za tjesteninu i pripremi ovo zdravo, brzo i jednostavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • tjestenina fusili
  • sto grama sira s plavom plijesni
  • 1 manja mrkva narezana na trakice
  • 1 četvrtina narezanog ljubičastog kupusa
  • nekoliko listova zelene salate
  • 2 jabuke, oguljene inarezane na komadiće
  • nekoliko oraha
  • žličica vinskog octa
  • sol i papar

Postupak

Skuhaj tjesteninu i sačuvaj vodu u kojoj se kuhala. U tavu ulij ulje pa dodaj mrkvu, zelenu salatu i kupus te pusti da povene povrće. Jabuku u drugoj posudi prelij s decilitrom vode od kuhane tjestenine te kuhaj dok se jabuka ne krene karamelizirati. Za to će ti trebati nekoliko minuta. Karamelizirane jabuke dodaj kupusu i mrkvi, umiješaj i tjesteninu pa pospi komadićima sira i orasima, miješaj na laganoj vatri dok se sir ne otopi te začini žličicom octa.

4/4