Zelena tjestenina
Sastojci
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- pola šalice smrznutog graška
- šaka mladog špinata
- šaka svježeg bosiljka
- pet indijskih oraščića
- maslinovo ulje
- sol i papar
- dva režnja češnjaka
- tjestenina
- timijan
Postupak
Možda ćeš pomisliti da se radi o zelenim rezancima, no nije tako. Zelenu boju tjestenini u ovom receptu daju mladi špinat, bosiljak i grašak. Smrznuti grašak prokuhaj u vodi, kako piše na pakiranju. U blender stavi režanj češnjaka, špinat, bosiljak, skuhani grašak, indijske oraščiće, žlicu maslinovog ulja i decilitar vode pa miksaj dok ne dobiješ glatku teksturu. Na malo maslinovog ulja poprži sitno narezani češnjak i timijan. .Kratko, samo dok češnjak ne pusti miris. Dodaj skuhanu tjesteninu i umak iz blendera. Posoli i popapri. Po potrebi dodaj vode u kojoj si kuhala tjesteninu. Ona sadrži škrob i dat će kremoznost jelu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa