Nutritivno obogati prehranu uz ova 3 recepta za lagane proljetne tjestenine

pexels-trang-doan-769969.jpg

Zelena tjestenina

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola šalice smrznutog graška
  • šaka mladog špinata
  • šaka svježeg bosiljka
  • pet indijskih oraščića
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • dva režnja češnjaka
  • tjestenina
  • timijan

Postupak

Možda ćeš pomisliti da se radi o zelenim rezancima, no nije tako. Zelenu boju tjestenini u ovom receptu daju mladi špinat, bosiljak i grašak. Smrznuti grašak prokuhaj u vodi, kako piše na pakiranju. U blender stavi režanj češnjaka, špinat, bosiljak, skuhani grašak, indijske oraščiće, žlicu maslinovog ulja i decilitar vode pa miksaj dok ne dobiješ glatku teksturu. Na malo maslinovog ulja poprži sitno narezani češnjak i timijan. .Kratko, samo dok češnjak ne pusti miris. Dodaj skuhanu tjesteninu i umak iz blendera. Posoli i popapri. Po potrebi dodaj vode u kojoj si kuhala tjesteninu. Ona sadrži škrob i dat će kremoznost jelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4